bovenbouw (groep 5-8)

Museumlessen

Het Van Abbemuseum verzorgt in samenwerking met CKE museumlessen voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Tijdens de les bezoeken de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent het museum en krijgen ze een praktische opdracht om mee aan de slag te gaan. De leerlingen worden door de docent geprikkeld om direct te reageren op wat ze zien: ‘hardop kijken’.

Voor de groepen 5 t/m 8 uit Eindhoven, Veldhoven, Nuenen, Geldrop, Son en Breugel en Waalre zijn deze lessen (incl. busvervoer) gratis. Kijk voor meer informatie op de website van het CKE. Is het mogelijk om met de fiets te komen? Graag! Dan kunnen we meer scholen die verder weg zitten het busvervoer aanbieden. 

Voor scholen buiten Eindhoven (met uitzondering van de hierboven genoemde randgemeenten) bedragen de kosten € 60,- per groep, exclusief vervoer. Vervoer moet dan door deze groepen zelf geregeld worden. De maximum groepsgrootte is 26 leerlingen. Wij vragen om minimaal twee begeleiders mee te nemen per groep. Andere groepen kunnen tegen betaling ook deelnemen aan de museumlessen. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Contact over de museumlessen (vragen, opmerkingen, eventuele wensen) verloopt direct met museumdocent Annebel Kuperus. Zij is bereikbaar per email: annebel.kuperus@ckemail.nl. Mails worden 2x per week beantwoord: op woensdag en in het weekend. Telefonisch: 040 2457743 alléén op woensdagen tussen 11.30 tot 14.30 uur.

 

 

Wat is er nog meer mogelijk?

Is er een kunstprojectweek op school? Wil je het museum graag een keer bezoeken omdat je het in de klas over een bepaald thema hebt gehad? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je helpen het bezoek voor te bereiden. Natuurlijk is het ook mogelijk een museumles op maat af te spreken. 

Neem contact op met de afdeling educatie:
educatie@vanabbemuseum.nl.

Mede mogelijk gemaakt door

• Gemeente Eindhoven
• Centrum voor de Kunsten Eindhoven
• Willy de Kruyff Touringcars

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage