aanbod voortgezet onderwijs

(ST)ART

Voor het eerst op bezoek in het Van Abbemuseum? Of kom je (met een klas) langs en heb je geen rondleiding geboekt? Geen probleem! Dagelijks staat er van 12.00-16.00 uur een rondleider klaar om onze bezoekers te woord te staan. Als je ons laat weten wanneer je (met je klas) komt dan zorgen we ervoor dat hij of zij voor je klaar staat om kort iets uit te leggen over het Van Abbemuseum.
Wist je dat het Van Abbemuseum iedere dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk is? Heel handig voor als je zelf even een kijkje wilt nemen om lessen voor te bereiden of leerlingen langs wilt sturen voor het maken van een verslag.

Examenrondleidingen

Voorbereiden op het centraal schriftelijk examen (CSE) tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving doe je in het Van Abbemuseum. De thema's Vermaak (voor vmbo), Kunst en Leven (havo & vwo) zitten volop in de Van Abbe collectie. Er zijn speciale tours en opdrachten gemaakt voor groepen van minimaal 8 en maximaal 15 personen per rondleider. In een uur of 1,5 uur oefen je in de praktijk met de examenstof.

Klik op VWOHAVO of VMBO voor meer info per thema en contactgegevens. 

Workshops en activiteiten

Op zoek naar een meer actief bezoek aan het museum en een bijzondere kijk op kunst? Dan is ons workshop en activiteiten aanbod iets voor jou. Ook is een museumles op maat mogelijk. Klik op VWOHAVO of VMBO voor meer mogelijkheden!

Multi-zintuiglijke collectiepresentatie

De tentoonstelling Dwarsverbanden zet de gedachten én zintuigen op scherp.
Via vijf verschillende multimedia tours duiken leerlingen in de bijzondere verhalen die schuilgaan achter de kunstwerken. Diverse mensen komen aan het woord en nemen je mee in hun perspectief. Naast deze persoonlijke en uitdagende kennismaking, komen kunstwerken tot leven door middel van voelreplica's, geur, muziek en poëzie. Je ervaart hoe divers de wereld is waarin we leven en waarmee we op sociaal, cultureel en fysiek vlak vaak meer gemeen hebben dan we denken. 

De (online) museumlessen zijn te boeken via onze website. Naast een museumles op maat, bieden we ook twee thematische museumlessen aan: een introductie les en een les rondom de sporen van koloniaal verleden. Beiden zijn voorzien van (gratis) lesbrieven om het bezoek in de klas voor te bereiden en opdrachten in te zetten ná het bezoek. Klik op VMBO, MBOHAVO of VWO voor meer info en de betreffende lessen.

Dwarsverbanden. Foto: Joep JacobsDwarsverbanden. Foto: Joep Jacobs
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage