kerstvakantie

Kinderkunstclub. Ieder kind een kunstenaar

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Vind je het leuk om naar kunstwerken te kijken, maar vooral ook om zelf kunstwerkjes te maken? Kom dan naar het Van Abbemuseum. Elke zaterdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur de Kinderkunstclub.
Elke bijeenkomst van de Kinderkunstclub wordt begeleid door twee museumdocenten en de thema’s wisselen per week. Het maximum aantal deelnemers is 20 kinderen per groep. De kosten per bijeenkomst bedragen € 6,- per kind.

Data en reserveringen:

Tijdens de kerstvakantie is er een kinderkunstclub op 23 december, 30 december en 6 januari. Voor meer informatie kun je bellen naar: +31 (0)40 238 10 42. Tijdens het weekend kun je met vragen en reserveringen terecht bij onze kassabalie, +31 (0)40 238 10 97. Reserveren is aan te raden.

Reserveer voor de kinderkunstclub op 23 december.
Reserveer voor de kinderkunstclub op 30 december.
Reserveer voor de kinderkunstclub op 6 januari. 

Museum Dobbelspel

Kom jij met je hele familie het Van Abbemuseum bezoeken? Werp dan een andere kijk op kunst met het Museum Dobbelspel. Zoek een zaal met interessante kunstwerken uit, gooi met de dobbelsteen en beantwoord vragen in verschillende categorieën zoals ‘Speur je mee?’, ‘Doe je mee?’ en ‘Stel je voor?’.  Het spel bestaat uit een dobbelsteen met figuurtjes en een kaart met vragen in de verschillende categorieën, waardoor je op een interactieve manier met kunst bezig bent. Zo werp je jezelf door het museum!

Je kunt het Museum Dobbelspel gratis lenen bij de kassa. Het is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Naar idee van het Kröller-Müller Museum.

Theatrale rondleiding 'Yuki en De vloek van de Verdwijnende Beelden'

Het Van Abbemuseum wordt bedreigd met het verdwijnen van beelden. Het een na het andere schilderij vervaagt; de kleuren lopen weg. Het lijkt wel of er een vloek over uitgesproken is. Om de kunstwerken te redden is de Japanse Yuki ingevlogen. Yuki is een Manga-meisje in het bezit van Oosterse krachten om de vloek te verdrijven. Dit kan alleen door heel goed  naar de kunstwerken te kijken. Yuki en haar hulpkrachten gaan hard aan de slag. Maar gaat het Yuki en jullie lukken om voldoende punten te scoren om de vloek te verslaan? En krijgt Yuki uiteindelijk haar eigen spiegelbeeld nog terug?

Yuki neemt jullie mee door de collectiepresentatie The Making of Modern Art.
Deze rondleiding is bedoeld voor het hele gezin.  

Data en reserveringen:

Deze theatrale rondleiding vindt iedere eerste en derde zondag van de maand plaats (en tijdens vakantieperiodes ook op extra dagen). In de kerstvakantie zal de theatrale rondleiding plaatsvinden op 3 januari en 7 januari.
Kosten deelname: €3,- per persoon, kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee. Het is aan te raden vooraf online een plaatsje te reserveren om verzekerd te zijn van een plek. Met vragen kunt u terecht op +31 (0)40 238 10 42. Tijdens het weekend kun je met vragen en reserveringen terecht bij onze kassabalie: +31 (0)40 238 10 97.

Op 7 januari is er een gebarentolk onderdeel van de voorstelling, waardoor de theatrale rondleiding ook toegankelijk is voor dove en slechthorende gezinsleden. 

Reserveer voor de theatrale rondleiding op 3 januari.
Reserveer voor de theatrale rondleiding op 7 januari.

De theatrale rondleiding is ook te boeken voor schoolklassen en kinderfeestjes. Ook daarvoor kun je bellen naar: +31 (0)40 238 10 42 of het informatie aanvraagformulier invullen.

In samenwerking met: Theater in Context - Ingrid Duindam en Mirjam Veldhuijzen van Zanten. 
Actrices: Narhea Goossens en Rebecca Schoolmeesters 

Home