afasie programma

SPRAAKMAKEND VAN ABBE

Ieder mens gebruikt taal. Praten, zoeken naar de juiste woorden, begrijpen, lezen en zelfs gebaren maken, zijn onderdeel van ons taalgebruik. Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van het taalspectrum niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie. Met Spraakmakend Van Abbe bieden we interactieve rondleidingen aan voor mensen met afasie.

PROGRAMMA RONDLEIDINGEN

De rondleiding voor mensen met afasie vindt iedere twee maanden op maandag plaats van 13.00 tot 15.00 uur (onder voorbehoud). De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Eén begeleider per persoon mag gratis naar binnen. Bekijk voor het actuele aanbod onze agenda.

RONDLEIDING OP AANVRAAG

Op aanvraag kun je deze groepsrondleiding ook op een ander moment boeken. Neem voor meer informatie contact op via reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040-238 10 42.

Rondleiders Mijke en Jenneke. Foto: Marcel de Buck

Mijke Ulrich en Jenneke Lambert

Mijke Ulrich, ervaringsdeskundige en sociaal werker, en kunsthistoricus Jenneke Lambert ontwikkelden in 2015 de Spraakmakend Van Abbe-rondleiding. Hierbij kijken deelnemers samen naar kunst en krijgen de ruimte zich daarbij te uiten zonder het gebruik van taal. De focus ligt op een positieve, creatieve en inspirerende ervaring, door Mijke omschreven als ‘open je hart’. De rondleiding start met een korte kennismaking en eindigt met een nabespreking en een gezamenlijk kopje koffie of thee.

ONBEPERKT VAN ABBE

Spraakmakend Van Abbe maakt deel uit van het Onbeperkt Van Abbe-programma, waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent, komt het museum naar je toe. Onbeperkt Van Abbe bestaat uit activiteiten, rondleidingen en aanpassingen die de toegankelijkheid van het museum te verbeteren. Het wordt mede mogelijk gemaakt door deelnemers van de VriendenLoterij.

CONTACT

Voor meer informatie over het Onbeperkt Van Abbe programma, neem contact op met Vivian Heyms, Constituent organiser (vivian.heyms [at] vanabbemuseum.nl / +31 6 385 568 10) of Glenda Pattipeilohy, educatie- en publieksbemiddeling (glenda.pattipeilohy [at]vanabbemuseum.nl / +31 6 3855 4992). Voor vragen omtrent reserveringen neem je contact op met reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040-238 10 42.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage