doven en slechthorenden

Rondleiding in gebarentaal

Een aantal keren per jaar geeft een van onze dove rondleiders een gratis rondleiding in gebarentaal door een van tentoonstellingen. We bezoeken elke keer een ander deel van het museum.

PROGRAMMA RONDLEIDINGEN

De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Bekijk voor aankomende rondleidingen onze agenda.

RONDLEIDING OP AANVRAAG

Op aanvraag kun je deze groepsrondleiding in gebarentaal ook op een ander moment boeken. De tour is beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal (NGT), vloeiend American Sign Language (ASL) of International Sign (IS). De rondleiding duurt 1,5 uur. Neem voor meer informatie contact op via reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040-238 10 42.

DWARSVERBANDEN

De tentoonstelling Dwarsverbanden, te zien van september 2021 t/m 2025, is de eerste volledig multizintuiglijke collectiepresentatie van Nederland. Met ruim 25 multizintuiglijke tools, waaronder teksten in braille, geurinterpretaties, voeltekeningen en soundscapes maakt Dwarsverbanden kunstwerken toegankelijk voor een grotere diversiteit aan bezoekers, waaronder rolstoelgebruikers en blinde en dove bezoekers. 

Geurkaartjes bieden een olfactorische interpretatie van kunstwerken in Dwarsverbanden. Foto: Tom Doms.

SMARTIFY TOURS IN NGT

Het Van Abbemuseum biedt diverse gratis digitale tours, waaronder ook twee in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Kies bovenin het dropdown-menu voor Dutch Sign Language.
Introductietour: bezoek je binnenkort voor het eerst het Van Abbemuseum en wil je graag bij het begin beginnen? Bekijk hier de Introductie tour over de collectiepresentatie Dwarsverbanden.
Lichamelijke Ontmoetingen Tour: wat winnen we met een groter bewustzijn van ons lichaam? Wat kan andermans lichaam ons leren? Volg deze tour hier om erachter te komen.

Ringleiding

In het auditorium is ringleiding aanwezig. 

SAMENWERKING NEDERLANDS GEBARENKOOR EN MUSEUMKOOR

In het kader van het 80-jarig jubileum van het Van Abbemuseum in 2016 vond er een speciaal optreden plaats waarbij het museumkoor met het Nederlands gebarenkoor optrad. Tijdens het jubileum was het museum 80 uur aaneengesloten open. Na een afsluitend dankwoord van directeur Charles Esche sloot deze bijzondere koorformatie een inspirerend jubileum af onder daverend, geruisloos applaus.

Nederlands gebarenkoor in samenwerking met het Van Abbemuseumkoor

ONBEPERKT VAN ABBE

De projecten voor doven en slechthorenden maken deel uit van het Onbeperkt Van Abbe-programma, waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent, komt het museum naar je toe. Onbeperkt Van Abbe bestaat uit activiteiten, rondleidingen en aanpassingen die de toegankelijkheid van het museum te verbeteren. Het wordt mede mogelijk gemaakt door deelnemers van de VriendenLoterij.

CONTACT

Voor meer informatie over het Onbeperkt Van Abbe programma, neem contact op met Vivian Heyms, Constituent organiser (vivian.heyms [at] vanabbemuseum.nl / +31 6 385 568 10) of Glenda Pattipeilohy, educatie- en publieksbemiddeling (glenda.pattipeilohy [at]vanabbemuseum.nl / +31 6 3855 4992). Voor vragen omtrent reserveringen neem je contact op met reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040-238 10 42.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage