museumbezoek met robot

MUSEUMBEZOEK OP AFSTAND

Wanneer je geen mogelijkheden hebt om het Van Abbemuseum fysiek te bezoeken, kun je collectiepresentatie bekijken met behulp van de museumrobot. Via deze op afstand bestuurbare robot ervaar je het museum en de kunstwerken vanuit je eigen omgeving. De museumrobot is door iedereen te gebruiken, ook wanneer je bijvoorbeeld in een ander land woont. Ook schoolklassen die tijdens de les het museum en de kunstwerken willen beleven zonder de klas te verlaten, kunnen hier gebruik van maken.


RESERVEER DE ROBOT

Je kunt de museumrobot reserveren van dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.00 uur voor een timeslot van één uur. Dit kan voor een zelfstandig bezoek of met rondleiding:

  • Zelfstandig bezoek: dit kost € 13,-. Er is altijd een begeleider bij de robot aanwezig die op afstand met je in gesprek kan gaan.
  • Rondleiding met uitgebreide toelichting op de kunstwerken: dit kost € 40,-. Rondleidingen moeten een week van tevoren worden gereserveerd in verband met beschikbaarheid rondleiders.

Deze prijzen zijn vergelijkbaar met reguliere entree en rondleiding in het museum. Kortingen en museumjaarkaart zijn niet van toepassing.

HOE WERKT HET NA RESERVEREN?

  • Na reservering ontvang je in de bevestigingsmail een link waarmee je eenmalig een klein computerprogramma downloadt. Dit heb je nodig om de robot met je eigen computer te besturen. In de mail zie je ook je gereserveerde timeslot waarop je kunt inloggen. Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd bellen naar: +31 (0)6 22485912.
  • Wanneer je inlogt, staat er in het museum een begeleider klaar om je de besturing van de robot uit te leggen. Hij of zij begeleidt je door de zalen en beantwoordt eventuele vragen. De besturing werkt eenvoudig met de pijltjestoets van je toetsenbord en kan eventueel worden aangepast aan de behoefte van de bezoeker. Het besturingssysteem is op dit moment alleen in het Engels beschikbaar. 

WAT HEB JE NODIG?

Om gebruik te kunnen maken van de robot, heb je voor de besturing het volgende nodig:

  • Laptop of pc met webcam en microfoon
  • Goede internetverbinding (bij voorkeur bedraad of stabiel wifi netwerk)
  • Robotreservering voor een specifieke tijd (minimaal 6 dagen van tevoren gemaakt en door museum bevestigd)
  • Besturingssoftware (deze kun je downloaden via de link in de bevestigingsmail die je ontvangt zodra de reservering is bevestigd door het museum)

LET OP: er zijn wat problemen met macOS Catalina. Lees hiervoor deze instructies.

Gebruik van de museumrobot op afstand. Foto: Marleen ThekeGebruik van de museumrobot op afstand. Foto: Marleen Theke

ONBEPERKT VAN ABBE

De museumrobot maakt deel uit van het Onbeperkt Van Abbe-programma, waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent, komt het museum naar je toe. Onbeperkt Van Abbe bestaat uit activiteiten, rondleidingen en aanpassingen die de toegankelijkheid van het museum te verbeteren. Het wordt mede mogelijk gemaakt door deelnemers van de VriendenLoterij.

CONTACT

Voor meer informatie over het Onbeperkt Van Abbe programma, neem contact op met Vivian Heyms, Constituent organiser (vivian.heyms [at] vanabbemuseum.nl / +31 6 385 568 10) of Glenda Pattipeilohy, educatie- en publieksbemiddeling (glenda.pattipeilohy [at]vanabbemuseum.nl / +31 6 3855 4992). Voor meer praktische informatie over de reservering en besturing van de robot, neem contact op met Petra van Gerwen: robot@vanabbe.nl / +31 6 224 859 12.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage