de waan van de dag

Workshop - De waan van de dag

"Het leven is geen nabootsing van de kunst, het is een nabootsing van slechte televisie".
Woody Allen

Associatie, het vermogen om dingen met elkaar te verbinden, is bij uitstek een creatief proces. Het speelt een belangrijke rol bij het begaan van onbetreden paden. Associatief denken kan in het Van Abbemuseum geoefend worden door op zoek te gaan naar een verband tussen alledaagse dingen en kunstwerken. In de workshop De waan van de dag zoekt een groep mensen ieder voor zich naar een verband tussen iets in de actualiteit wat hem of haar bezighoudt en een bepaald aspect van een kunstwerk. Die zoektocht vereist nadrukkelijk geen kennis van beeldende kunst; dergelijke associaties zijn persoonlijk en dus zijn er geen foute antwoorden.

Nadat iedereen een kunstwerk heeft gevonden, gaat de groep zichzelf rondleiden: bij het kunstwerk van zijn of haar keuze geeft iedereen een korte toelichting en eventueel vult de begeleidende docent nog wat aan. Al gauw blijkt dat de een een heel ander onderwerp koppelt aan een kunstwerk dan de ander. Ook komt u erachter dat vergelijkbare onderwerpen in verband gebracht worden met heel verschillende kunstwerken. Dit levert al genoeg gesprekstof op om nog lang over door te praten. Met name groepen mensen die elkaar (beter) moeten leren kennen, hebben veel profijt van deze workshop. Maar u kunt De waan van de dag natuurlijk ook doen als een creatief uitje.

De kosten voor deelname aan deze 2 uur durende workshop bedragen vanaf
€ 31,50 per persoon. Maximaal 10 personen per groep.

Wat biedt het u?

• ‘Out of the box’ denken
• Bevordert de onderlinge samenwerking
• Persoonlijke presentatie in groepsverband