maak een tentoonstelling

Workshop - Maak een tentoonstelling

"There’s no business like show business."
Irving Berlin

"Niet iedereen kan een tentoonstelling maken in een museum. Dat moeten we laten doen door mensen die ervoor hebben doorgeleerd. Je laat leken toch niet gaan sjouwen met onze dure kunstwerken?" Een paar jaar geleden leek het in het Van Abbemuseum nog onmogelijk om mensen die dat nog nooit gedaan hebben een tentoonstelling te laten maken. Maar na wat voorbereidingen kan het nu toch: in een workshop van ruim twee uur maken collega’s onder deskundige begeleiding een echte tentoonstelling in een heuse museumzaal! Om onze dure kunstwerken gewoon veilig aan de muur te kunnen laten hangen hebben we speciaal voor deze workshop een aantal hoogwaardige replica laten maken.

Groepen uit het bedrijfsleven die al een tentoonstelling hebben gemaakt zijn zeer enthousiast. Het maken van een tentoonstelling is een activiteit die van iedere deelnemer veel creatieve inbreng vraagt en een groot beroep doet op het improvisatievermogen. De rollen die de deelnemers in het proces intuïtief op zich nemen zijn veelzeggend: de een komt steeds met voorstellen, de ander wikt en weegt en weer een ander levert kritiek. Een ding is zeker: alle deelnemers zijn nodig om te komen tot het uiteindelijke resultaat. Op de opening, aan het einde van de workshop, blijkt steevast dat het een tentoonstelling geworden is, waar de bijdrage van iedereen nog aan af te lezen is.

De kosten voor deelname aan deze 2 uur durende workshop bedragen vanaf € 80,- per persoon. In de weekenden geldt een prijs van € 96,- per persoon. Maximaal 15 personen per groep.

Wat biedt het u?

• Teambuilding 
• Anders leren kijken
• Persoonlijke drijfveren zichtbaar maken

Meer informatie

Voor meer informatie over onze workshops of een offerte kunt u contact opnemen met Golda Maas 
T: +31 (0)40 238 1042
E: reserveringen@vanabbemuseum.nl

Home