A Good Book

agoodbook voorzijde
agoodbook achterzijde

Het Van Abbemuseum presenteert in samenwerking met Plug In Editions en The Power Plant de vierde uitgebreide druk van A GOOD BOOK van de Eindhovense kunstenaar John Körmeling. Deze nieuwe uitgave volgt de uiterst functionele en in het oog springende vormgeving van de vorige edities en bevat 32 nieuwe pagina's met de ontwerpen en realisaties van Körmeling tot en met 2003. De eerste drie edities zijn vandaag uiterst zeldzaam en collectors items geworden.

A GOOD BOOK is letterlijk het ultieme kunstenaarsboek: een visuele kennismaking met het werk, de fascinaties en de inspiratiebronnen, kortom, het universum van John Körmeling.

John Körmeling (1951) studeerde architectuur aan de Technische Hogeschool te Eindhoven. Beeldende kunst, architectuur, stedenbouw, design, planologie: de ontwerpen en realisaties van Körmerling zijn niet in één denkruimte te classificeren. Functie en vorm zijn niet zelden in een oogopslag te vangen. Zijn urbanistische voorstellen, ontwerpen en projecten bevatten een ironisch commentaar op onze vaak uniforme smaak en ontwerpgewoontes.

Auteur: Susanne Helmer, John Körmeling
Van Abbemuseum in collaboration with Plug In Editions, Winnipeg and The Power Plant, Toronto 2003
ISBN 0-921381-22-0
Text: Dutch and English
Design: Geertjan Dusseljee
Publisher: IDEA BOOKS, Amsterdam
180 pages, illustrated, paperback
Price: €39,95
SOLD OUT