Er was eens... - Vervolgcursus

Met elkaar in gesprek in het museum. Foto: Bram Saeys
course

Er was eens... Vervolgcursus

14/03/2015
11:15 - 13:15

Leer meer over onze collectie

Daarmee staat de hele nieuwbouw van het van Abbemuseum in het teken van een volledig nieuwe benadering van de vaste collectie; van een Picasso uit 1909 tot werken gemaakt in 2013. Voor het eerst is zo’n groot deel van de collectie, meer dan 600 kunstwerken en archiefstukken, in een presentatie samengebracht. Naast aandacht voor de kunst uit de vorige eeuw is een belangrijk deel gewijd aan kunst vanaf 1989 en recente aankopen die niet eerder zijn getoond.

In navolging op de introductiecursus die in januari startte, begint in maart deze vervolgcursus over de tentoonstelling Er was eens… De collectie nu. Deze cursus gaat dieper in op bepaalde thema’s in de tentoonstelling.

U krijgt meer achtergrondinformatie over de versnelling die intreedt in de maatschappij aan het beging van de 20ste eeuw door technologische vernieuwing en uitvindingen als de filmcamera. Wat voor gevolgen heeft dat voor de kunst? Hoe verandert het beeld? Een ander thema is de videokunst, die opkomt rond 1965-70, dan heel experimenteel is, en ‘volwassen’ geworden is in de hedendaagse kunst.

Het is niet noodzakelijk om de introductiecursus gevolgd te hebben om deel te nemen aan deze cursus.

Data: Zaterdag 14, 21 en 28 maart en 4 en 11 april 2015
Tijd: 11:15 – 13:15
Docenten: Marjon de Groot, Jenneke Lambert, Jacqueline Nas, Annebel Kuperus
De kosten voor de cursus zijn €75 (inclusief museumbezoek tijdens de cursusdagen en een kopje koffie).

Reserveringsformulier