programme

Rondleiding Special Guests. Foto: Perry van Duijnhoven
guided tour

Special Guests rondleiding voor blinden en slechtzienden

30/08/2015
14:00 - 16:00

Onbeperkt van Abbe

Een rondleiding langs de kunstwerken van het museum voor blinden en slechtzienden. Deelnemers kunnen kunstwerken uit de collectie aanraken en deze komen tot leven door onder meer muziek, literatuur en geur.

De rondleiding is gratis, maar reserveren is gewenst. Geleidehonden zijn welkom in het museum. Als er op de dag zelf plek over is, mogen andere geïnteresseerden ook deelnemen.

Deze rondleiding vindt iedere 2e zondag van de maand plaats, deze rondleiding is echter een uitzondering. We bezoeken elke keer een andere deel van het museum. Op aanvraag kunnen de Special Guests rondleidingen ook op andere momenten geboekt worden via

Special Guests programma

Deze rondleiding maakt onderdeel uit van het Special Guests programma van het Van Abbemuseum. Met dit programma willen we het museum toegankelijk maken voor mensen met een visuele en/of auditieve handicap en diegenen die door een mobiele beperking niet naar het museum kunnen komen. Special Guests bestaat uit aanvullende programma’s, rondleidingen en aanpassingen en zorgt voor enorme verrijking van de kunstbeleving voor deze doelgroepen.

Het ervaren van het museum en de kunstwerken met alle zintuigen is niet alleen een meerwaarde voor deze doelgroepen met speciale behoeften, maar levert een bijzondere bijdrage aan de museumbeleving van iedere bezoeker. Het Van Abbemuseum is namelijk voor iedereen die nieuwsgierig is!

Reserveer hier voor zondag 30 augustus, 14:00-16:00.

Homepage