Veelgestelde vragen

Heb ik een visum nodig?
Op de site hieronder staan alle landen vermeld van waaruit geen visum is vereist voor een verblijf in Nederland van maximaal 90 dagen:
https://ind.nl/EN/individuals/residence-wizard/pages/non-visa-countries.aspx
Indien een visum is vereist, is dat de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer!
Voor meer informatie zie:
https://www.government.nl/topics/visa-for-the-netherlands-and-the-caribbean-parts-of-the-kingdom/question-and-answer/which-visa-do-i-need-to-travel-to-the-netherlands

Wat als mijn reiskosten het toegestane reisbudget overschrijden?
Tot een bedrag van € 2.000 worden reiskosten vergoed. Voor kosten die dat bedrag te boven gaan moet de deelnemer zelf financiering zoeken.
Advies op dit gebied vindt u op deze website: on-the-move.org.

Wanneer ontvang ik het stipendium?
U ontvangt de betalingen in drie termijnen. De eerste voorafgaand aan het voorbereidende bezoek, de tweede voor aanvang van de verblijfsperiode in oktober en de laatste aan het eind van uw verblijf.

Kan ik vrij over het productiebudget beschikken?
Ja, u beslist zelf over de besteding van het productiebudget. U dient echter met de curator en de organisator te overleggen over de besteding van het budget, ook wat betreft communicatie, presentatie en mogelijke vervolgkosten van het project.

Wat is belangrijk voor de budgettering?
Reis- en productiekosten worden vergoed, daarom bent u zelf verantwoordelijk voor een correcte administratie. Geselecteerden zullen hierover nader worden geïnformeerd.

Wat voor verzekering heb ik nodig?
De geselecteerde kandidaten moeten voor aanvang van hun verblijf een reisverzekering afsluiten. Bij de GGzE bent u tijdens uw verblijf verzekerd door middel van een aansprakelijkheidsverzekering. Die is gelijk aan de verzekering die de instelling afsluit voor vrijwilligers die ter plekke werken.

Wordt mijn werk tentoongesteld in het Van Abbemuseum?
De projecten die we voor ogen hebben, richten zich op de GGzE en worden ter plekke gerealiseerd. Aan het eind van het gastkunstenaarschap wordt het project gepresenteerd onder auspiciën van het museum. De presentatie kan, afhankelijk van wat het project vereist, plaatsvinden bij de GGzE of in een geschikte en beschikbare ruimte in het museum. Documentatie van het project wordt geïntegreerd in het archief van Arte Util: http://www.arte-util.org

Krijg ik contact met de pers?
Het Van Abbemuseum en de GGzE ondersteunen de presentatie en hun communicatieafdelingen zijn verantwoordelijk voor de informatieoverdracht en communicatie met hun contacten. U wordt in contact gebracht met Nederlandse instellingen als de Rietveld Academie Amsterdam, de Design Academy Eindhoven (afdeling Social Design) en de Fontys Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen (afdeling Psychologie). Daarnaast wordt u voorzien van nadere informatie over en contacten met plaatselijke instellingen, off-spaces en workshops.

Hoe verplaats ik me in de stad?
U kunt zich in de stad gemakkelijk verplaatsen met een fiets, die gedurende uw verblijf tot uw beschikking staat. Vervoer per bus is ook mogelijk.

Zijn het atelier en het appartement in hetzelfde gebouw gelegen?
Nee. De atelierruimte bevindt zich op het terrein van de GGzE en de accommodatie wordt verzorgd door het Van Abbemuseum. Die bevindt zich in een huis in de buurt van het stadscentrum, niet in het museum.

Wat betreft mijn naasten: kan ik mijn gezin/huisdieren meebrengen?
Natuurlijk kunt u uw gezin meebrengen; we kunnen de mogelijkheden bespreken naar gelang uw wensen. Hetzelfde geldt voor uw huisdieren.

 

Home