Florence Husen
Vrienden Van Abbemuseum

Florence Husen

mijn leven is kleur
06/09/2013

Florence Husen neemt ons mee op haar eigen ontdekkingsreis. Een reis met kleur. Het begin van deze reis is ook het begin van haar leven. Als jong meisje in Marakech, Marokko, wordt ze ondergedompeld in de kleuren van tapijten, sjaals, rietmanden, kruiden, kleding, en dit alles overspoeld door het felle licht van Afrika. De kleuren en de geuren van die samenleving legden een levenslange claim op haar. Voor haar is het een logische stap om zich met kunst bezig te gaan houden. Op de Rietveld Academie in Amsterdam komt ze in aanraking met textiel. Textiel met al zijn nuanceringen oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uit. Ze krijgt les van textielgrootheden als Herman Scholten en Marina Abakanowitz. Textiel is vorm, beweging, textuur, aanraking en vooral kleur. Andere docenten als Maria Blaisse zorgen er voor dat zij lijnen in de wereld van de kunst kan uitzetten. Kleur is daarbij steeds van overweldigende betekenis. Kleur is voor haar warmte, intimiteit, gevoel, emotie.

In de Salon leidt zij ons langs haar wereld van de kleur. Kunstenaars zijn tijdens deze reis halteplaatsen om te laten zien dat kleur  een essentieel goed is.

Het was een fascinerende avond zonder complexe filosofische theorieën. Het was haar opzet  om met haar mee te kijken en te genieten. Dat werd volop gedaan.

KLEUR VAN ABBE MUSEUM