In de Salon: De Kunstmap
Vrienden Van Abbemuseum

In de Salon: De Kunstmap

negen facetten van beeldende kunst
06/09/2016

Het is 1 september en de campagne om de Kunstmap van de Vrienden in de markt te zetten is begonnen. Nou ja, begonnen! Bij aanvang van de avond hadden zich al 39 liefhebbers voor de Kunstmap ingeschreven. De minimum grens is 50, en voor het einde van de avond was die grens overschreden. Een succes.

Even samenvatten. De Kunstmap is een uitgave van de Vrienden van het Van Abbemuseum. De komende drie jaren worden elk jaar drie kunstwerken van kunstenaars die een binding met het museum en/of de stad hebben uitgegeven. De kunstwerken kan men bewaren in een Kunstmap, een door de kunstenaar Rogier Walrecht vormgegeven foedraal met daarin een beukenhouten lijst waarin de kunstwerken bewaard en eventueel geëxposeerd kunnen worden. De kosten zijn voor abonnees E 155,- per jaar, of ineens E 450,-

Tijdens deze Salonavond worden de vier kunstenaars gepresenteerd die de spits af zullen bijten : Bram Hermens, Esther Tielemans, Rogier Arents en Kiki van Eijk.

Bram Hermens is bekend vanwege zijn magistrale tekening Bactrius in het Oog van het museum, waarin hij zijn visie op de geschiedenis van Afghanistan vorm gaf. Daarnaast presenteerde hij onder andere zijn werk in het Noord-Brabants Museum en Museum De Pont in Tilburg.

Esther Tielemans realiseerde ook een werk in het oog, waarin zij de grens opzocht tussen sculptuur en schilderkunst. En juist op deze dag schitterde zij in de Volkskrant als een van de belangrijke exposanten in het nieuwe museum van Joop van Caldenborgh: Museum Voorlinden.

Rogier Arents is een kunstenaar die op zoek is naar nieuwe technieken en onderwerpen die hun basis vinden in de biotechnologie.

Kiki van Eijk is momenteel een van Nederlands bekende designers. Zij werkte onder andere voor het Rijksmuseum en Het Dordrechts Museum en maakte voor de firma Hèrmes imposante 'kijkdoos etalages' voor de Bijenkorf in Amsterdam.

Vier kunstenaars, vier disciplines. Dat is ook het uitgangspunt dat de samenstellers van de Kunstmap voor ogen hebben. Uiteindelijk zullen negen kunstenaars deze map vullen en zullen negen verschillende facetten van de kunst in uw bezit komen. Het uiteindelijk doel is om een oplage van tachtig stuks te presenteren. Tachtig, omdat men hiermee het tachtigjarig bestaan van het Van Abbemuseum mede wil opluisteren.

U kunt nog meedoen, maar de tijd en de ruimte dringt!

pvb