Kunstmap - Kiki van Eijk
Vrienden Van Abbemuseum

Kunstmap - Kiki van Eijk

Textile sketch, High table
21/12/2017

Kiki van Eijk is een succesvolle ontwerpster die vanuit haar atelier in Eindhoven prestigieuze opdrachten heeft vervuld. Zij maakte ontwerpen voor topmerken als Hèrmes, Saint louis, 1882 Ltd, MOOOI,  Häagen-Dazs, Serax,. Haar werk is speels, maar kan ook als tweede laag de gewenste serieuze toon aanbieden. Veel van haar werken willen een nostalgische achtergrond hebben, maar zij combineert die met een poëtische en persoonlijke stijl.

Haar werk wordt over de hele wereld getoond in galeries en op prestigieuze beurzen, waaronder Bazel, Londen, Parijs, Milaan, Venetië, New York, Tokio, Rome, Moskou en Holon. Zij werkt aan projecten voor bedrijven en instellingen, zoals onder andere de Design Academy, het Rijksmuseum en vele particuliere verzamelaars.

Kiki van Eijk studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en werd vooral bekend door haar Kiki Carpet. Haar werk wordt wereldwijd gepubliceerd en verkocht. Publicaties omvatten Wallpaper, Elle Deco, Harpers Bazaar, Vogue, de Architect, Icon magazine, Glamour, New York Times en het International Design Year Book.

Wij zijn blij dat zij zich in de rij van kunstenaars heeft willen scharen die een prachtige bijdrage leveren aan ons kunstproject met de zeefdruk :

Textile sketch, High table

Bekijk hier de presentatie van het 3e kunstwerk in de Kunstmap

Voor een film van de presentatie, klik hier

New

Oops, an error occurred! Code: 202211182137131cd1d651