I Think My Body Feels, I Feel My Body Thinks: On Corpoliteracy

I Think My Body Feels, I Feel My Body Thinks: On Corpoliteracy is een verzameling van teksten en bijdragen van o.a. tekstschrijvers, theoretici, en kunstenaars. De publicatie put uit recente programma's, acquisities en trajecten binnen het Van Abbemuseum, naast essays en nieuwe opdrachten om verschillende modaliteiten van - en relaties met - corpoliteracy te onderzoeken.

Klik hier voor meer informatie over de publicatie en om deze te downloaden.

Conceptualism - Intersectional Readings, International Framings

Deze e-publicatie omdat een collectie van aangepaste en uitgebreide papers van de conferentie Conceptualism: Intersectional Readings, International Framings, Black Artists & Modernism in Europe Since 1968, die plaats vond in het Van Abbemuseum in December 2017. 

Klik hier voor meer informatie over de publicatie en om deze te downloaden.

Deviant Practice 2018-19

Deze e-pub bevat negen bijdragen van projecten uitgevoerd in 2018-19 door kunstenaars, archivarissen, kunsthistorici, curators en academici bij het Van Abbemuseum, naar aanleiding van een open call uit 2017. De bijdragen gaan van historische analyses en onderzoek in archieven, via theoretische speculaties naar collectieve en lichamelijke methodes van onderzoek. Het samenkomen van deze geschiedenissen en ervaringen bieden een krachtig inzicht in wat deviant practice kan betekenen voor een programma dat het Westerse modernisme achter zich wil laten. 

Meer informatie over Deviant Practice vind je hier. De e-publicatie Deviant Practice 2018-19 kun je hier lezen of downloaden.

Towards an infrastructure of humans

In november 2017 kwamen meer dan 150 curatoren, kunstenaars, denkers en studenten samen in Amsterdam voor een symposium en werksessie waarin gezamenlijk werd gevraagd 'wie het heden maakt'. De vraag werd gesteld vanuit het perspectief van freelancer in de kunsten en meer algemeen vanuit de hedendaagse dynamiek in een geglobaliseerde wereld. De bijeenkomst resulteerde in het boek Towards an Infrastructure of Humans.

Klik hier voor meer informatie over de publicatie en om de publicatie te lezen.

Deviant Practice 2016-17

'Deviance’ is op te vatten als buiten de gebaande paden treden. In het geval van het museum voor moderne kunst zijn deze paden bepaald door het beeld dat het Westen van zichzelf heeft, en daarmee ook door zijn relatie met anderen. 

Bij het onderzoeksprogramma Deviant Practice 2016-2017 is een publicatie verschenen.

Klik hier voor meer informatie over Deviant Practice 2016-2017 en klik hier voor de e-publicatie.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage