Mavi Veloso (Pacaembu, São Paulo, 1985) is een Braziliaanse transdisciplinaire, visuele en performancekunstenaar, danser, actrice, zanger en songwriter, grafisch ontwerper en webdesigner die momenteel in Amsterdam woont. Als transgender en migrant van Zuid-Amerika naar Europa, belichaamt en eigent Mavi in ​​haar producties transformatieprocessen, conflicten en culturele aanpassingsprocedures, evenals mode, queer-, trans- en drag queen-elementen om gender, identiteit, seksualiteit, plaatsing en verplaatsing te bespreken.

Veloso studeerde dans, theater en muziek door middel van diverse formele en informele trainingsprocessen: ze studeerde af in de beeldende kunst aan de Staatsuniversiteit van Londrina, Paraná, Brazilië en vervolgde studies in Performativity met COMO clube artist platform, São Paulo. Zij volgde een Post-master in Performance bij A.PASS in Brussel, België en is momenteel bezig met een Master of Voice aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Enkele recente werken zijn: de films "The up up", geregisseerd door Daniel Favaretto en Dudu Quintanilha en "Pink color: Los estados unidos del fuego", geregisseerd door Octavio Tavares en Francisca Oyaneder. De performance projecteert "PRIVATE ROOM", projeto "Preta" en "Indumentaria Popular". Neemt deel aan het experiment van Vrije Universele Radicale en artistieke pedagogie, Lecce / Italië en Queer City in São Paulo, beide programma's ArtsEverywhere / Musagetes, Canadese filantropische kunstorganisatie. Mavi is momenteel bezig met de ontwikkeling van het transdisciplinaire project "#iwannamakerevolution", over plaatsing, verplaatsing, mutante en in transit-lichamen. Gestart in post-master bij A.PASS en momenteel in Master of Voice bij Sandberg Instituut. Het project is ook in residentie op het platform ArtsEverywhere / Musagetes.

Foto van Mavi Veloso, zingend met Thomas Bruisend. Foto: Thiemi HigashiFoto van Mavi Veloso, zingend met Thomas Bruisend. Foto: Thiemi Higashi
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage