doe-het-zelf archief

Het doe-het-zelf archief vormde van 2 november 2013 tot en met 2 juli 2017 onderdeel van de collectietentoonstelling De Collectie Nu. Het archief was een combinatie van een depot, een werkplaats en een tentoonstellingsruimte. Hier werden bezoekers uitgenodigd om zelf aan het werk te gaan met de echte kunstwerken uit de collectie van 1965 tot 1985, zoals Andy Warhol, Richard Long, Gilbert and George, Richard Hamilton en Barry Flanagan.

Samen met onze medewerkers konden de echte kunstwerken van de rekken worden gepakt en neergezet in een zelfgemaakte tijdelijke tentoonstelling. Bezoekers kregen de kans om dozen uit het depot in te kijken met daarin kleine kunstobjecten en kunstenaarsboeken, en mochten in het video-archief snuffelen.

Naast dat bezoekers iedere dag in het Archief aan de slag konden gaan, was er iedere zaterdag en zondag een extra introductie in het Doe-het-zelf Archief. Hierbij kregen bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum, informatie over het behoud en beheer van kunstwerken en maakten ze onder begeleiding van een medewerker een eigen tentoonstelling met echte werken uit de collectie.

Na het maken van een eigen tentoonstelling onder begeleiding van één van de medewerkers, konden bezoekers een voorstel met toelichting inleveren bij het museum. Een paar keer per jaar koos het museum uit alle voorstellen een aantal presentaties die werden ingericht in de vitrinewand in het archief.  

Het Doe-het-zelf archief werd ook ingezet tijdens schoolbezoeken. Kinderen mochten hierbij na een korte introductie hun favoriete kunstwerk uitkiezen, om zo samen een tentoonstelling te maken. Dit kon ook aan de hand van een thema gebeuren. Daarna werd de keuze gezamenlijk besproken. De kinderen oefenden op deze manier reflecteren en analyseren. 

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage