special guests app

MUSEUM APP

In een ziekenhuis brengen patiënten en bezoekers veel tijd door met wachten in de verschillende verblijfsruimtes. Tijd genoeg om met een unieke app een duik in de collectie van het Van Abbemuseum te nemen! In 2015 lanceerde het museum, samen met het Radboudumc en INTK, de Special Guest app. De app is nu niet meer in gebruik, maar op deze pagina vind je een aantal inspirerende verhalen die in de app waren opgenomen.

Verhalen

In de Special Guest app deelden 16 kinderen tussen de 5 en 17 jaar hun verhalen: over zwemvliezen en handschoenen, over een man uit cement, over laddertjes naar de blauwe lucht en nog veel meer. Aanleiding voor deze verhalen waren kunstwerken uit de collectie van het Van Abbemuseum en het Radboudumc in Nijmegen. Je hoeft geen kunstkenner te zijn als je deze jonge kunstkijkers hoort vertellen over de meest uiteenlopende dingen die ze in de kunstwerken zien. De Special Guest app is gebaseerd op  No Kiddin’ - een audiotour door de ogen van kinderen. 

Verhalen uit de app
Apolonia, Erwin Olaf (collectie Radboudumc).

SAMENWERKING

Deze app is het resultaat van een samenwerking tussen de Radboudumc en het Van Abbemuseum. Beide organisaties openden hun deuren en lieten kinderen uit het Amalia kinderziekenhuis en verschillende scholen uit Eindhoven in hun kunstcollecties duiken.

Special Guest programma

De app maakte deel uit van het Special Guests programma dat het Van Abbemuseum in 2014 ontwikkelde om kunst toegankelijk te maken voor iedereen die nieuwsgierig is. Ook buiten de muren van het museum. Deze app maakte de collecties van het museum en het ziekenhuis toegankelijk voor iedereen. Het Special Guests programma, dat onder de naam Onbeperkt Van Abbe verderging, wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

De special guests app werd mede mogelijk gemaakt door:

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage