l'internationale

L’Internationale is een confederatie van zeven belangrijke Europese instellingen voor moderne en hedendaagse kunst en partners. Wat L’Internationale voor ogen staat is een ruimte voor kunst binnen een niet-hiërarchisch en gedecentraliseerd internationalisme, gebaseerd op de waarde van verschillen en op een  horizontale uitwisseling tussen een keur aan lokaal verankerde en mondiaal verbonden culturele instellingen. L’Internationale werkt samen met partners als de Valand Academy (VA) in Gotenburg, Zweden, het International College of Art and Design (NCAD), Dublin, Ierland, en een aantal verwante organisaties uit het academische en artistieke domein. Een van de belangrijkste plekken waar onderzoek en debat plaatsvinden in het kader van projecten van L’Internationale is het online platform L’Internationale Online.

 Our Many Europes is het huidige lopende programma van de Europese museumconfederatie ‘L’Internationale’ en is mede gefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie. De leden van L’Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna galerija [MG+msum], Ljubljana, Van Abbemuseum, Nederland, MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs, Istanboel en Ankara en het Museo Reina Sofia, Madrid) en hun partners, het National College of Art and Design (NCAD), Dublin en de Valand Academy (Universiteit Gotenburg), presenteren vanaf nu tot mei 2022 meer dan 40 publieke activiteiten (conferenties, tentoonstellingen, workshops).

De confederatie ontleent haar naam aan het strijdlied “L’Internationale” waarin de historische arbeidersvereniging opriep tot een rechtvaardige en democratische samenleving.

In 2013 startte het vijfjarig programma The Uses of Art – The Legacy of 1848 and 1989 (UoA). Het programma bestaat uit tentoonstellingen, symposia, publicaties, magazines, een online forum, een educatieplatform en uitwisselingen van personeel. UoA eindigt in 2017 met gelijktijdige tentoonstellingen en evenementen door heel Europa.Het is de opvolger van het tweejarige project 1957-1986. Art from the Decline of Modernism to the Rise of Globalisation.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage