audio

John Körmeling

Aan de buitenkant van het Van Abbemuseum vind je de kortste overdekte brug ter wereld: een iconisch knalroze kunstwerk van de Eindhovense kunstenaar en architect John Körmeling. Hij speelt graag met het begrip ruimte en de verschillende manieren waarop mensen daar gebruik van maken — vaak met een goed gevoel voor humor. Het museum heeft ruim 50 werken van Körmeling opgenomen in de collectie. In deze aflevering van de Kunst is Lang podcast van Mister Motley kom je meer te weten over deze kunstenaar.


LUISTERROUTE

In deze onconventionele luisterroute neemt de Vlaamse theatermaker Lucas de Man je mee op een avontuur door het Van Abbemuseum. Je hoort verborgen verhalen, een blik achter de schermen en achtergrondinformatie over de topstukken en de architectuur van het museum. In combinatie met muziek, interviews met museummedewerkers en historische geluidsopnames is dit zeker niet de gemiddelde audiotour! De route werd samengesteld door Johan Idema, in samenwerking met Ferry Piekart en Chris Bajema.

PODCAST: Dat kan mijn kleine nichtje ook

Noortje Veldhuizen en Gisbert Van Baalen van de podcast 'Dat kan mijn Kleine Nichtje ook’ brachten een bezoek aan het Van Abbemuseum. Beluister de podcast hier. In deze video krijg je alvast een voorproefje.MEERSTEMMIGE COLLECTIE

Met ons Meerstemmige Collectie project kun je als luisteraar meekijken over de schouders van verschillende Eindhovenaren. Zij hebben kunstwerken uit de collectie van het van Abbemuseum verrijkt met hun spontane observaties - van buurman, zaalwacht of promotor van het museum tot expat. Ze hebben bijvoorbeeld ook deze foto uit onze collectie voorzien van twee audiofragmenten: Kolobrzeg, Polen, 27 juli van de Nederlandse fotograaf Rineke Dijkstra. Ze vertellen, door elkaar heen, welke gevoelens dit werk bij hen oproept. Op die manier nodigen ze je uit om het kunstwerk door hun ogen te bekijken. Bekijk hier een overzicht van de werken die voorzien zijn van één of meerdere audiofragmenten en lees hier meer over het project.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage