Surasi Kusolwong, FeetBall Rietveld Table (Klompen Kick Yes-No-Ok),2008. Photo Peter Cox
Richard Paul Lohse, 3x3 Farbgleichungen, 1980. Photo Peter Cox
Bob Bonies, Map III, 1968. Photo Peter Cox
Ben Nicholson, White Relief, 1936. Photo Peter Cox
Ian Hamilton Finaly, Luftwaffe after Mondrian, 1976. Photo Peter Cox
Bob Bonies, Map III, 1968. Photo Peter Cox
tentoonstelling

100 jaar De Stijl: Echo’s

Onderdeel van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design
21/11/2017 - 09/02/2018
Bibliotheektentoonstelling
De vormentaal en de kleuren van De Stijl resoneren in vele experimenten van kunstenaars, architecten en vormgevers. Sommigen van hen bouwen voort op de verworvenheden van De Stijl zoals Richard Paul Lohse en Joost Baljeu. Anderen, zoals de Thaise kunstenaar Surasi Kusolwong of de Schotse dichter en kunstenaar Ian Hamilton Finlay, maken juist een ironische persiflage op De Stijl. In deze presentatie wisselen humor en serieusheid elkaar af.

CURATOREN

Diana Franssen en Willem Smit.

OPENINGSTIJDEN

De tentoonstelling vindt plaats in de bibliotheek, deze is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Weekends gesloten. De bibliotheek is gratis toegankelijk.

THEMAJAAR MONDRIAAN TOT DUTCH DESIGN

2017 is het jaar waarin we 100 jaar vormgeving van de toekomst vieren. Directe aanleiding is de oprichting van De Stijl in 1917, met kenmerken die tot op de dag van vandaag in Dutch Design te zien zijn. Om deze mijlpaal te vieren heeft NBTC Holland Marketing, samen met haar partners, 2017 uitgeroepen tot themajaar Mondriaan tot Dutch Design100 jaar De Stijl: Echo's is onderdeel van het Brabantse programma van Mondriaan tot Dutch Design 2017.

100 jaar De Stijl: Echo’s is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door