5 x 5 x 5 - 5 jaar Van Abbemuseumkoor

Van Abbemuseumkoor. Foto Diewke van den Heuvel
Van Abbemuseumkoor. Foto Diewke van den Heuvel
Van Abbemuseumkoor. Foto Marcel de Buck
evenement

5 x 5 x 5 5 jaar Van Abbemuseumkoor

25/03/2018
14:00 - 16:00

5 jaar Van Abbemuseumkoor, 5 kunstenaars, 5 composities voor de collectie

Op zondag 25 maart viert het Van Abbemuseumkoor haar lustrum en neemt je vanaf 14.00 uur mee op een muzikale tour door het museum! Vijf hedendaagse kunstenaars - Glucklya, Iris Kensmil, Cindy Moorman, Laure Prouvost en Hans de Wit – kregen speciaal voor deze vijfde verjaardag de opdracht om nieuwe collectiestukken te maken in de vorm van muzikale composities. Vandaag voert het koor de stukken voor het eerst op. Bereid je voor op een verrassende cross-over tussen muziek en kunst waarin iedere kunstenaar een heel eigen geluid brengt, van body-percussion tot electronische muziek.

Het Van Abbemuseumkoor

In 2013 startte een groep enthousiaste vrijwilliger een koor om kunst en muziek met elkaar te verbinden. In de afgelopen jaren organiseerde de groep vrijwilligers onder leiding van Willy de Rooij veel activiteiten rondom tentoonstellingen en programma’s in het museum: van zangmanifestaties met gastmuzikanten en -koren tot samenwerkingen met het Nederlands Gebarenkoor. De vijf composities worden verankerd in de Van Abbecollectie. 

Videoregistratie van het evenement

Dutch Happiness Week

Het jubileumoptreden van het Van Abbemuseumkoor vindt plaats tijdens de Dutch Happiness Week. Dit initiatief, in 2014 ontstaan uit een samenwerking tussen Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen, heeft als doel om kennis en bewustwording rond het thema geluk te vergroten en samen met partners te werken aan projecten die geluk bevorderen. Zingen en dan vooral in relatie tot de kunst van het museum maakt deze vrijwilligers nóg gelukkiger dan ze al waren. En vrijwilligers die goed in hun vel zitten, betrokken zijn en een stapje extra zetten maken het verschil; voor onze bezoekers en voor elkaar!

Aanmeldingen gesloten

Door de grote hoeveelheid aanmeldingen is het helaas niet meer mogelijk om een plek te reserveren voor dit evenement.

Mede mogelijk gemaakt door

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage