Programma

Ad Snijders, Untitled (detail), 1965, collage on hardboard, 213 x 330 cm.
tentoonstelling

Ad Snijders

Vrij schilderen
08/09/2019 - 18/04/2020
11:00 - 17:00

Overzicht van een kleurrijke schilder.

Conservator(en): Steven ten Thije

Overzichtstentoonstelling van de Eindhovense kunstenaar Ad Snijders (1929 – 2010). Autodidact Snijders begint te schilderen in de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog en zijn oeuvre is te lezen als een leven lang vieren van vrijheid. Een vrijheid die niet vanzelfsprekend was, maar elke dag opnieuw met penseel, krijt of potlood veroverd moest worden.

Bevlogen kunstenaar

Zijn lange schilderscarrière laat invloeden zien van opeenvolgende stromingen in de kunstgeschiedenis, waarbij Snijders steeds de vrijheid neemt deze op zijn eigen wijze te verwerken tot nieuwe beelden. Bewegend tussen verschillende stijlen biedt het oeuvre van Snijders zowel het verhaal van een bevlogen schilder als inzicht in het leven van een kunstenaar in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Niet eerder getoond

Snijders’ werk is tijdens zijn leven vele malen te zien geweest in het Van Abbemuseum. Met dit nieuwe overzicht, waarvoor behalve uit de eigen collectie ook rijkelijk geput kon worden uit een grote privé-verzameling van zijn werk, blikt het museum voor het eerst postuum terug op het leven van deze kleurrijke, Eindhovense schilder.

 

Koop tickets
Ad Snijders, Untitled, 1956, oil on hardboard, 55 x 55 cm.
Ad Snijders, Wijzende Man, 1976, acrylic on wood, 120 x 123 cm.

Homepage