Afrofuturism - event rondom de tentoonstelling Xenogenesis

evenement

Afrofuturism event rondom de tentoonstelling Xenogenesis

29/06/2019
15:00 - 17:00

Rondom de tentoonstelling Xenogenesis zijn er twee events waarin wetenschappers, kunstenaars en performers aanschuiven bij onze hosts, Richard Kofi en Simone Zeefuik.
De verschillende gasten verrijken de onderwerpen in de tentoonstelling; iedere week staat een ander thema centraal. Van de gesprekken en performances worden podcasts gemaakt die in het museum en online te beluisteren zijn.

Tickets: €10,- inclusief entree en een drankje.

Afrofuturism en african futurism

Afrofuturisme is een mix van verbeeldingskracht, technologie, toegepast op de strijd voor vrijheid en gelijkheid van Zwarte gemeenschappen wereldwijd. Het is een positieve methode om complexe sociaal economische en neo-koloniale structuren om te denken en alternatieve toekomsten te bedenken. Deze literaire stroming manifesteert zich in kunst, mode, lichaamsversieringen, muziek, wetenschap en filosofie. De utopische en dystopische werelden die de makers creëren zijn vaak gebaseerd op wereldbeschouwingen, tradities en geschiedenissen uit Afrika en richt zich op een toekomst waarin Zwarte perspectieven centraal staan. Hoe manifesteert het futurisme zich in Europa, Amerika, het Caribisch gebied en op het Afrikaans continent. En hoe zien we het terug in de wetenschap of filosofie? Lijkt het dagelijks leven niet vaak al op science-fiction?

 

PROGRAMMA

Museum, 15:00 – 17:00 uur:
Gesprekken met en performances door:
Ola Hassanain - Architect en kunstenaar
Stephanie Archangel - Junior Conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum
Veronique Efomi - Schrijver, dichter en vlogger
Planet Airich - Kunstenaar

MEER XENOGENESIS?

Kom langs tijdens Creolizing the Canon!


Afrofuturism is onderdeel van :

Mede mogelijk gemaakt door

Partners

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage