Agents of Change in transitie

Agents of Change in transitie

29/11/2018
bijeenkomst over sociale en culturele projecten

Het project Agents of Change is in 2015 in Eindhoven van start gegaan. Agents of Change verbindt verschillende sociale initiatieven in de stad en probeert de uitdagingen die bij het opstarten en het behouden van deze sociale initiatieven komen kijken onder de aandacht te brengen. Nu het project van Agents of Change ten einde loopt in Eindhoven, willen de initiatiefnemers de kennis die is opgedaan met betrekking tot de stad en zijn inwoners graag delen en onder de aandacht brengen. Tijdens het evenement zal er ook een urgente kwestie van de stad aan de kaak gesteld worden: een nieuwe stroom van gentrificatie in Eindhoven.

Het evenement

Wij nodigen u graag uit op 29 november in de Werksalon van het Van Abbemuseum om met de Agents of Change uit Eindhoven in contact te komen en inzichten te krijgen over hun projecten. Tijdens dit evenement zullen de vraagstukken en de verdere ontwikkelingen van sociale en culturele projecten besproken worden. TAC, Tante Netty en Uit de Buurtfabriek, drie organisaties vanuit Eindhoven, zullen hun projecten en plannen voor de toekomst wat betreft de culturele ontwikkelingen in het huidige socio-economische milieu van Eindhoven toelichten.

Tijdens het evenement zal zowel Nederlands als Engels gesproken worden.

• Welkomstwoord (het Van Abbemuseum)
  • Presentatie - De nieuwe golf van gentrificatie in Eindhoven en de toekomst van sociaal-culturele project ontwikkelingen (Minsung Wang)
  • Verslag van Agents of Change 2015 - 2018 (Gemma Medina)
  • TAC: Het gebruik van ondernemerschap om kunst te incuberen in Eindhoven (Astrid Cats)