Be[com]ing Dutch

onderzoeksproject

Be[com]ing Dutch

26/01/2007 - 31/12/2008
Conservatoren: Charles Esche, Annie Fletcher

 

Be[com]ing Dutch is een tweejarig project dat zowel binnen als buiten het Van Abbemuseum wordt ontwikkeld, en dat bestaat uit debatten, leesgroepen, kunstenaarsprojecten, tentoonstellingen, cursussen en vormen van collectieve participatie en productie. Voor meer informatie: www.becomingdutch.com.

Vragen over culturele identiteit en normatieve 'nationale' waarden worden steeds meer een kwestie in de politieke en culturele debatten. Be[com]ing Dutch vraagt zich af of de kunst alternatieve voorbeelden zou kunnen bieden om na te denken over een hedendaagse samenleving. Be[com]ing Dutch streeft ernaar onze ideeën over culturele identiteit te ondervragen en de processen van in- en uitsluiting in de huidige tijd te onderzoeken.

Winnaar van de Stimuleringsprijs voor Culturele Diversiteit

In 2006 is het Van Abbemuseum voor zijn plan Be[com]ing Dutch door de Mondriaan Stichting uitgeroepen tot winnaar van de Stimuleringsprijs voor Culturele Diversiteit. In totaal zijn negen plannen ingediend door dertien instellingen. Het project van het Van Abbemuseum zal zich concentreren op Eindhoven en de regio als een plaats waar multiculturalisme op alledaagse basis wordt beoefend.

Partners

BAK basis voor actuele kunst, Utrecht
NSF, Cork
Witte de With, Center for Contemporary Art, Rotterdam
Gate Archive, Eindhoven
Kosmose, Eindhoven
The New Museum of Contemporary Art, New York
Townhouse Gallery, Cairo
Insa Art Space, Seoul
Museum Tamayo Arte Contemporaneo, Mexico City
Stichting InterArt, Arnhem
KKH, Stockholm
Public Preparation, Tallinn


Be[com]ing Dutch bestaat uit :

Geweest

Mede mogelijk gemaakt door

  • Cultuur 2000 programma
  • Stichting Doen
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage