Programma

evenement

Becoming More #0: Opening

Donderdag 18 mei
18/05/2017
17:30
lezing Gloria Wekker 

Samengesteld door Iris Kensmil
Locatie: Designhuis en Auditorium Van Abbemuseum


Op donderdag 18 mei opent het tiendaags publieksprogramma Becoming More. Dit evenement, dat plaatsvindt in het Van Abbemuseum, bestaat uit lezingen, performances, nieuwe kunstwerken, discussies.

Het openingsprogramma bestaat uit een pre-lanceringsdiner in het Designhuis en een lezing (in het Engels) door Gloria Wekker in het auditorium van het Van Abbemuseum. 

Programma

17:30 Diner in het Designhuis (Stadhuisplein 3)
19:00 Lezing door keynote speaker Gloria Wekker met Nancy Jouwe in auditorium Van Abbemuseum.
Samengesteld door Iris Kensmil en geïntroduceerd door Annie Fletcher.

Over Becoming More

Tien jaar na het onderzoeks- en tentoonstellingsproject Be(com)ing Dutch is het tijd om opnieuw bij elkaar te komen om bestaande verbintenissen te versterken en nieuwe relaties te ontwikkelen. Tijdens het Becoming More evenement stellen we de vraag hoe kunst een productieve, kritische ruimte kan bieden waar solidariteiten en politieke visies gevormd worden. In andere woorden wordt de vraag gesteld "hoe kunnen we (samen) meer worden?" ("How can we become more?"). 

Voor Becoming More heeft het Van Abbemuseum kunstenaars, organisatoren en denkers uit heel Nederland uitgenodigd om de verschillende dagen te programmeren, waardoor verschillende vormen van kennis en ervaring het museum binnenkomen. We geloven dat het belangrijk is om in deze kritieke moment van onrust te luisteren, te consolideren en te delen. Het programma is het resultaat van uitgebreide discussies met de verschillende partijen waar een aantal urgente onderwerpen uit voortkwam.


Becoming More #0: Opening is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door

Partners

Home