Foto: Bram Saeys

Bekendmaking Publieksprijs Radically Mine! '19

talentvolle jongeren exposeren in het Van Abbe
15/06/2019

416 leerlingen van elf middelbare scholen lieten zich inspireren door de collectie en maakten een eigen kunstwerk vanuit het thema meerstemmigheid. Hiervan was een selectie in het museum te zien van 18.04 t/m 16.06.2019.

Leerlingen van het vmbo, havo, vwo en speciaal onderwijs in de leeftijd 15-19 jaar geven via de kunstwerken een kijkje in hun belevingswereld. Deze tiende editie kenmerkte zich door een opvallend geëngageerde en kritische houding van de leerlingen en de intieme persoonlijke verhalen die achter veel van de werken schuil gaan. Stem op jouw favoriete kunstwerk voor de publieksprijs via rm19.vanabbe.nl t/m 14 juni.

De winnaar van de Publieksprijs Radically Mine '19 wordt bekend gemaakt op zaterdag 15 juni 2019 om 14:00 uur. Aansluitend is er een rondleiding, gegeven door een van de deelnemers.

DEELNEMENDE SCHOLEN

Strabrecht College (Geldrop), Montessori College (Eindhoven), Augustinianum (Eindhoven), Jeroen Bosch College (Den Bosch), SUMMA Fashion (Eindhoven), De Berkenschutse (Heeze), Carolus Borremeus College (Helmond), Sint-Joris College (Eindhoven), Heerbeeck College (Best), Rythovius College (Eersel) en Were Di (Valkenswaard).

DOET JOUW SCHOOL VOLGEND JAAR OOK MEE?

Wil je volgend seizoen ook meedoen met jouw klas of school? Neem dan contact op educatie@vanabbemuseum.nl voor meer info.

Bekendmaking Publieksprijs Radically Mine! '19 is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door