Programma

Book_Rondom_Jack_Segbars
evenement

Boekpresentatie & discussie: 'Rondom' van Jack Segbars

Art vs. Art discourse
07/03/2010
14:00 - 17:00

In deze publicatie onderzoekt Jack Segbars de relatie tussen het kunstwerk als tentoongesteld visueel beeld en het discours dat daar omheen onstaat,...

Opening: 07/03/2010 14:00 door Segbars, Jack (Speaker)

14:00 Welkom door Freek Lomme
14:10 Introductie door Jack Segbars
14:25 Jonas Staal en Rob Hamelijnck (Fucking Good Art) over de 'Re-contextualisering en Intertextualisering' van hun teksten gepubliceerd in Rondom.
15:00 Renske Janssen over Art vs. Art discourse
15:20 Discussie   

In deze publicatie onderzoekt Jack Segbars de relatie tussen het kunstwerk als tentoongesteld visueel beeld en het discours dat daar omheen onstaat, alsmede de rol van de kunstenaar in relatie tot de conservator, de instelling en de kunst critici die onderdeel zijn van dit discours.

Het Rondom project omvat een tentoonstelling en een publicatie met bijdragen in het licht van uitwisseling en overlap tussen taalkundige context en visueel beeld. Kunstenaars die het tekstueel discours zien als hun werkterrein en onderwerp, worden gekoppeld aan beleidsmakers, critici en theoretici wiens rol meestal niet zichtbaar is in het uiteindelijke kunstwerk. De centrale vraag is waar artistieke ruimte zich bevindt en of esthetisch uithoudingsvermogen de verstrekkende sociale inbedding en instrumentalisering kan weerstaan.

Dit evenement is gratis, maar u heeft wel een reservering nodig. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met Clare Butcher en zij zal uw naam aan de gastenlijst toevoegen.

Voor meer informatie:

Partners

Home

Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann
Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann