Brian Holmes - Escape the Overcode: Activist Art in the Control Society

voorkant Brian Holmes
holmes achterzijde
escape
publicatie

Brian Holmes Escape the Overcode: Activist Art in the Control Society

Deze publicatie bevat een selectie van teksten en essays van de schrijver Brian Holmes die de mogelijkheden benutten van ‘geopolitiek’ en ‘geopoëzie’. Holmes is een van de meest essentiële hedendaagse schrijvers en filosofen waarvan nieuwe inzichten in huidige sociale en politieke ontwikkelingen, vooral ook door de relatie te leggen met artistieke processen, een nieuw begrip ‘geokritiek’ te introduceren.

De voorbeelden die hij noemt strekken uit van Latijns Amerika, Europa en Azië. Hij signaleert vooral netwerken, kunstwerken, films, instituten en activistische bewegingen om te kijken hoe toekomstige en progressieve strategieën kunnen worden ingezet. Alle teksten zijn eerder verschenen in de loop van zijn langdurige onderzoeksproject Continental Drift.

Escape the Overcode: Activist Art in the Control Society is geproduceerd door het Van Abbemuseum in samenwerking met WHW, Zagreb, als de tweede publicatie in de serie Van Abbemuseum Public Research (VAMPR). Deze serie stelt zich tot doel nieuw verworven kennis rond de politieke mogelijkheden van kunst en haar instituten in het publieke domein te brengen. Het museum werkt daarmee samen met schrijvers, curatoren, activisten en andere culturele organisaties die een zelfde ambitie delen om de sociale rol van kunst en haar potentieel de wereld anders voor te stellen, uit te dragen. Deze uitgaven zijn bedoeld als inspiratiebron voor de toekomst en als registratie van individuele reacties in het veld van de kunst.

Brian Holmes, Escape the Overcode: Activist Art in the Control Society
Van Abbemuseum in samenwerking met WHW
Augustus 2009
ISBN 978-90-70149-98-7
Tekst: Engels
Vormgeving: Dejan Krši?
414 pages, geïllustreerd, hardcover
Prijs: € 15,00

Bestel in onze webshop...

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage