Controverse debatsessie: Cultuur 2.0 & ongehoorzaamheid - ihkv Museum of Arte Útil

oog14-02-01 15-02-52-97

Controverse debatsessie: Cultuur 2.0 & ongehoorzaamheid ihkv Museum of Arte Útil

20/02/2014

Dit debat is de derde in een reeks van vier en vindt plaats in de zaal van controverses in Museum of Arte Útil.

Vandaag de dag is kunst in staat om met behulp van technologie de status quo te betwisten. Binnen het huidige systeem beschermen de wet en onze toegang tot informatie niet de meerderheid, maar de minderheid die de macht in handen heeft. Burgerlijke ongehoorzaamheid is een strategie om de status quo te doorbreken. Maar wie heeft er baat bij zulke vormen van ongehoorzaamheid en is dit een manier om de macht aan het wankelen te brengen?

Gasten: Ricardo Dominguez (Skype), Carmin Karasic, Steve Kurtz (Skype).