MADE IN GRUNN, FEEDING THE SENSES WITH SUGAR AND SALT, CBK Groningen te gast. Foto Marcel de Buck
gast @ Van Abbe

DDW: Made in Grunn, Feeding the Senses with Sugar and Salt

CBK Groningen te gast
22/10/2016 - 30/10/2016

Suiker en zout zijn fijne smaakmakers, maar deze grondstoffen bieden meer mogelijkheden. In het project Made in Grunn: Feeding the Senses with Sugar and Salt van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) zijn ervaren en startende designers gekoppeld aan de Groningse suiker- en zoutindustrie. Welke nieuwe producten, concepten en toepassingen op basis van suiker en zout zijn er mogelijk als je designers en de zout- en suikerindustrie met elkaar verbindt? Je ziet de resultaten van deze samenwerkingen tijdens de Dutch Design Week in het Van Abbemuseum.

Deelnemende designers zijn: Atelier NL, Arne Hendriks, Karlijn Souren, Elise van Beurden, Karlijn Sibbel, Emma van der Leest, Randy Jansen en Liza Verhoeven.

Pitches

Op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober om 14.00 uur zijn er pitches van de jonge designers te horen in de bibliotheek van het museum.

Ondersteuning / partners

Made in Grunn: Feeding the Senses with Sugar and Salt is een project van het CBK Groningen en wordt mede ondersteund door het Stimuleringsfonds, Gemeente Groningen, Zechstein & NedMag, AkzoNobel en de Suikerunie en komt tot stand in samenwerking met MBO Terra, de Wolkenfabriek en ID3. Mediapartner van Made in Grunn: Feeding the Senses with Sugar and Salt is DUDE.

Curator: Mare van Koningsveld.
Tentoonstellingsontwerp: Studio Jauke van den Brink.

Toegang tot deze presentatie is gratis.