Vr / Fri 24.10.2014, 2015 & 21.15 - Performance: Lilia Scheerder
Vr / Fri 24.10.2014, 22.00 - 23.00 - Muziek / Music: Skalala
Dagelijks / Daily, 19.00 -21.00: eten / dinner. Food design door Annelies Hermsen. Photo Etienne van Sloun

DDW No Nonsense 24 oktober (vr)

avondprogramma
24/10/2014

eten, drinken, muziek, performances, rondleidingen, discussies

Reserveer hier voor vrijdagavond

19.00 - 21.00 uur - Diner

Niks mogen we meer. In deze wereld waar alle informatie via het internet binnen een mum van tijd aan de andere kant van de wereld is, worden we dood gegooid met hippe levensstijlen, gezonde diëten en uiteenlopende voedingsadviezen. Van zout krijg je een te hoge bloeddruk, van melk drinken word je lactose intolerant, in brood zitten gluten, vlees zit vol antibiotica en suiker is al helemaal uit den boze. NEE is het woord dat we overal horen. Wat mogen we nog wel? Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, is het motto waaronder het diner geserveerd wordt, no-nonsense. Wie zegt hier nou nee tegen? <media 8783 - - "DDW_No_Nonsense_MENUPLACEMAT_VANABBE.pdf (225 KB)">
Bekijk hier de menukaart.</media> Bij een ticket voor het avondprogramma inclusief diner hoort een hoofdgerecht naar keuze. Wil je een voor- en / of nagerecht, dan betaal je wat extra.
Food design: Annelies Hermsen i.s.m. Karel 1 museumcafé
Locatie: Karel 1 museumcafé

19.30, 20.30, 21.30 uur - Rondleidingen Sense Nonsense

Ga met een jonge designer of Van Abbe rondleider op ontdekkingstocht door de tentoonstelling Sense Nonsense van Design Academy Eindhoven.
Start: entreehal oudbouw. Duur: half uur.

Doorlopend: Surprise acts…

19.00 - Co-Design als blaadje sla op de hamburger? - Interview met social design icoon Alastair Fuad-Luke (in Engels)

Design criticus Ed van Hinte interviewt professor Alastair Fuad-Luke in het kader van Utrecht Manifest 5, als onderdeel van een reeks gesprekken met nationale en internationale (social) design iconen, georganiseerd door Stichting Utrecht Biënnale. Alastair Fuad-Luke ziet een beweging ontstaan waarin groepen mensen gezamenlijk een duurzame samenleving ontwikkelen. Volgens Ed van Hinte, criticus en naar Fuad-Lukes maatstaf een design activist, is co-design het blaadje sla op de hamburger, en hij vraagt zich af of Fuad-Luke dit verschijnsel niet overschat. Aansluitend worden aanwezigen uitgedaagd op het gesprek te reageren en hun mening over het onderwerp te bespreken met Alastair Fuad-Luke, Ed van Hinte, Noam Toran en Judith van den Boom (hoofd product design ArtEZ) .
Locatie: auditorium.

20.15 & 21.15 uur - Performance: Lilia Scheerder

Beeldend kunstenaar Lilia Scheerder treedt deze avond op als haar alter ego Antoine Panaché. Panaché werd geboren in 1886 en beweert een tijdreiziger te zijn. Als gentleman in het digitale tijdperk is hij onbedoeld een outsider. Hij maakt in zijn optredens gebruik van een zingende zaag en diverse oude gebruiksvoorwerpen, zoals een typemachine uit 1928 en een bakelieten telefoon.

22.00–23.00 uur - Muziek: Skalala

Skanking Party band Skalala is 8 koppige energieke ska-band uit Rock City Eindhoven en omstreken. Snel, strak en super dansbaar: zo dendert Skalala over het podium. Je kunt niet stil blijven staan
Locatie: museumcafé Karel 1.

Avondprogramma + eten € 32,50 (excl. drank) / studenten € 30,00.
Avondprogramma (excl. eten en drank) € 17,50 / studenten € 15,00.

Bekijk het hele programma ook in <media 8671 - - "TEXT, No Nonsense DDW avondprogramma Van Abbemuseum 3634VAM PDF web4, No_Nonsense_DDW_avondprogramma_Van_Abbemuseum_3634VAM_PDF_web4.pdf, 599 KB">de pdf van de speciale No Nonsense folder</media>.

DDW No Nonsense 24 oktober (vr) is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door