Programma

De werkplaats van de stilte
evenement

De werkplaats van de stilte

your-space
29/11/2009
14:00 - 17:30

Op zondag 29 november om 14.00 uur vindt er een debat plaats in de Eindhovense Studenten Kapel over kunst en religie, creativiteit en spiritualiteit....

Opening: 29/11/2009 14:00
Conservatoren: Freek Lomme

Hoewel sommigen duidelijk iets ‘goddelijks’ in een creatief proces zullen herkennen, wordt dit onderwerp in de wereld van de toegepaste en autonome kunst nog weinig verkend. Individualisme heeft er voor gezorgd dat de innerlijke beleving hiervan gesloten blijft achter de deuren van de studio’s en ateliers of stelt makers in de gelegenheid hun persoon te verheffen tot god zelf.

Tegelijkertijd zijn we toch ook op zoek naar een gemeenschappelijke beleving. Vaak blijft dit echter een vluchtige en vrijblijvende vorm van beleving die niet direct door het individu gestimuleerd wordt. In Eindhoven, met haar initiatieven en ambities voor de creatieve industrie, zou er een plek voor bezinning en inspiratie moeten zijn die gebaseerd is op een hedendaagse innerlijke beleving.

De werkplaats van de stilte is de eerste van een serie gezamelijke onderzoeken naar actuele vormen van bezinning en inspiratie. Aan deze editie werkten mee; ingrid bal, freek lomme, bärbel van zanten en martien vissers.

PS: Er is op deze locatie geen lift aanwezig.


De werkplaats van de stilte is onderdeel van:

Partners

Home