Debat 75 jaar Van Abbemuseum - georganiseerd door het Eindhovens Dagblad

Debat 75 jaar Van Abbemuseum georganiseerd door het Eindhovens Dagblad

21/04/2011
20:00

Al 75 jaar is het Van Abbemuseum in Eindhoven in meerdere opzichten spraakmakend. Voor het Eindhovens Dagblad is het aanleiding om op donderdagavond 21 april een debatavond te houden met deskundigen en betrokkenen uit diverse disciplines. Locatie: Plaza Futura, Leenderweg, Eindhoven. Tijd: 20.00 uur.

Aanmelden kan via of via: 040-2336318

Blok 1 - ‘4 % rendement uit ticketverkoop is veel te weinig’
- Ulrike Erbsloh, zakelijk directeur Van Abbemuseum
- Rene Pingen, directeur Sms, auteur boek ‘Dat museum is een meneer’
- Peter Kentie (marketeer, PSV)

Blok 2 - ‘Het Van Abbe is eigenzinnig en moet dat vooral blijven’
- Charles Esche, directeur Van Abbemuseum
- Arnold Raaijmakers, gemeenteraadslid (PvdA)
- Paul Panhuysen, kunstenaar, voorheen directeur Apollohuis
- Mary-Ann Schreurs, wethouder cultuur (D66)

Blok 3 - ‘Eindhoven is (niet meer) trots op het Van Abbemuseum’
- Discussie met alle panelleden en publiek.

Gespreksleiders: Chris Paulussen & Rob Schoonen
Sprekers onder voorbehoud.

Op woensdag 20 april verschijnt er een speciale bijlage bij het Eindhovens Dagblad gewijd aan het 75 jarig bestaan van het museum.