Didier Vermeiren - Collection de Solides

vermeiren voorzijde
vermeiren achterzijde
publicatie

Didier Vermeiren Collection de Solides

Kunstenaar: Didier Vermeiren

Collection de Solides presenteert voor de eerste keer een overzicht van de recente sculpturen en fotografische werken van Didier Vermeiren (Brussel, 1951). 

Vermeiren werkt sinds het midden van de jaren zeventig aan wat inmiddels een monumentaal oevre genoemd mag worden. Zijn sculpturen belichten de verschillende verhoudingen tussen lichaam en massa, vorm en gietvorm, sokkel en beeld, stilstand en beweging. In zijn fotowerken stopt Vermeiren de blik. Fotografie geeft traditioneel de voorkeur aan een bepaalde positie van waaruit een sculptuur kan worden geobserveerd, maar in de serie Profils, Cariatide à la pierre toont hij een sculptuur eveneens vanuit een oneindig aantal hoekpunten.

De kunstcritici Jean-Pierre Criqui (F) en Dominic van den Boogerd (NL) schreven allebei een uitgebreid essay voor deze nieuwe publicatie, die verscheen naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in het Van Abbemuseum te Eindhoven, 13 September - 9 November 2003.

Collection de Solides vertelt het verhaal van een niet-lineair oevre waar sculpturen voortdurend verwijzen naar andere sculpturen, foto’s naar andere foto’s: beide getuigen van een fundamenteel onderzoek naar de actuele betekenis van de beeldhouwkunst.

Didier Vermeiren- Collection de Solides 
Van Abbemuseum 2003
ISBN: 90-5662-337-0
Tekst: Nederlands en Engels  
Vormgeving: Kühle und Mozer, Keulen
Uitgever: NAI Publishers
128 pagina’s, geïllustreerd, hardcover
Prijs: €35,00

Bestel in onze webshop...

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage