Programma

donderdag avond open

Donderdagavond open

diverse creatieve en inspirerende evenementen
02/05/2019
19:00 - 20:30

Elke eerste donderdagavond van de maand organiseert het Van Abbemuseum diverse creatieve en inspirerende evenementen. Op donderdagavond 2 mei kun je meedoen aan de tekenworkshop van Helen Storm. De vrienden hebben in hun maandelijkse vriendensalon Tijs Rooijakkers te gast. Kom je ook?

Helen Storm

Op 2 mei geeft Helen Storm weer een tekenworkshop in het museum, deze keer geïnspireerd op het werk van Stijn Peeters. Een van de grote wanden in het collectiegebouw wordt nu gevuld met zeefdrukken van deze Eindhovense kunstenaar. Peeters zoomt in zijn werk in op de toevallige omstanders en voorbijgangers in mediabeelden. Hij zet mensen in het licht die in eerste instantie een minimale rol hebben in een foto of film.
Koop tickets

Vriendensalon: Tijs Rooijakkers

Op 2 mei is Tijs Rooijakkers te gast in de Vriendensalon. In 2013 maakte Rooijakkers in het Van Abbe een monumentale houten wand waarop rapper Fresku teksten schreef. Vervolgens werd er een gigantische houten tol geconstrueerd. Het werk verplaatste zich naar Woensel, waar wijkbewoners ook teksten aanleverden. Het werk Woensel Supertoll! is nu teruggekeerd en te zien in de toren van het museum. In de Salon zal hij uitgebreid vertellen over zijn project. Aanmelden kan via info@vriendenvanabbe.nl t/m 1 mei.

Het museum is op donderdagavond vanaf 17:00 uur gratis toegankelijk voor scholieren, studenten, CJP-houders en CKE-houders.


Donderdagavond open bestaat uit:

Geweest

Home