Dustin Thierry: Opulence

Courtesy Dustin Thierry. f.l.t.r. Matyouz LaDurée, Vinii Legendary Father of the House of Revlon, Gigi Da Blizzard Revlon at the 'On The Cover of Vogue' Ball under direction by Zueira Mizrahi. Berlin 2018.
'Dustin Thierry: Opulence'. Peter Cox
'Dustin Thierry: Opulence'. Peter Cox
'Dustin Thierry: Opulence'. Peter Cox
'Dustin Thierry: Opulence'. Peter Cox
'Dustin Thierry: Opulence'. Peter Cox
'Dustin Thierry: Opulence'. Peter Cox
tentoonstelling

Dustin Thierry: Opulence

12/09/2020 - 04/04/2021
Conservatoren: Steven ten Thije, Hannah Vollam (assistant curator)

Vanaf de begane grond daalt de bezoeker af naar de kelderverdieping van het museum, waar gedempt blauw licht en gouden gordijnen het decor vormen voor de kleinschalige tentoonstelling Opulence (Weelde) van Dustin Thierry. Het is een ode aan de overleden broer van deze in 1985 op Curaçao geboren kunstenaar en tevens “aan alle mensen die hun seksuele identiteit nog altijd niet vrijuit kunnen beleven”, zoals hij zelf zegt. Zwart-wit foto’s met individuele en groepsportretten geven een inzicht in de Europese Ballroom scene, een subcultuur binnen de LHBTQI+-beweging, waarin zwarte queer jongeren in danswedstrijden hun identiteit op een uitbundige manier vieren.

“Aan alle mensen die hun seksuele identiteit nog altijd niet vrijuit kunnen beleven.” - Dustin Thierry

Scherpe blik

Thierry zet zijn scherpe blik niet alleen in voor zijn foto’s, maar zal ook het museum aan de tand voelen over diversiteit en representatie. In een aantal prints verwerkt hij speciale inkt, die alleen zichtbaar wordt bij UV licht. Zo verwijst hij naar discriminatie en marginalisering en naar zijn missie “zichtbaar te maken wat onzichtbaar is, en een stem te geven aan wat vaak gedempt wordt”.

Om een veilig en prettig bezoek te garanderen kunnen maximaal 6 bezoekers gelijktijdig deze tentoonstelling bezoeken.

Mede mogelijk gemaakt door

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage