DWDD pop-up museum Amsterdam - Van Abbe collectie door de ogen van Marc-Marie Huijbregts

dwdd pop up museum
tentoonstelling

DWDD pop-up museum Amsterdam Van Abbe collectie door de ogen van Marc-Marie Huijbregts

29/01/2015 - 24/05/2015

In het Allard Pierson Museum in Amsterdam

De Wereld Draait Door opent op 29 januari 2015 in het Allard Pierson Museum in Amsterdam een pop-up museum. Het VARA televisieprogramma viert hiermee haar tienjarig jubileum. De vaste tafelgasten richten een deel van het Allard Pierson Museum in met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland in het thema "Verborgen Kunstenaars".

Het Van Abbemuseum is gekoppeld aan cabaretier en acteur Marc-Marie Huijbregts. Hij gaat als gastconservator in het depot op zoek naar werk van verborgen meesters. Hij mag hiermee één zaal in het Allard Pierson Museum, geheel naar zijn idee en smaak inrichten.

De tien deelnemende gastconservatoren en musea

Jasper Krabbé - Stedelijk Museum Amsterdam
Cécile Narinx - Centraal Museum Utrecht
Herman Pleij - Museum Catharijneconvent
Halina Reijn - Museum de Fundatie
Marc-Marie Huijbregts - Van Abbemuseum
Nico Dijkshoorn - Het Drents Museum
Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan - Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA
Joost Zwagerman - Gemeentemuseum Den Haag
Fidan Ekiz - Nederlands Fotomuseum
Jan Mulder - Groninger Museum

Het Allard Pierson Museum, het archeologie museum van de Universiteit van Amsterdam, was zo gastvrij om voor het DWDD pop-up museum ruimte te maken in hun gebouw, én in hun programmering.

Het DWDD pop-up museum is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het VSBfonds. NRC Handelsblad geeft voor de gelegenheid een speciale pop-up krant uit.

Mede mogelijk gemaakt door