Ed van der Elsken fotografeert het Philips Natlab - Onderdeel van De collectie nu

Ed van der Elsken
tentoonstelling

Ed van der Elsken fotografeert het Philips Natlab Onderdeel van De collectie nu

06/02/2015 - 30/08/2015

unieke fotoserie van het NatLab in de jaren 80

In de jaren tachtig maakte de Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken (1925-1990) een unieke fotoserie in het natuurkundig laboratorium in Eindhoven in opdracht van Hans Brink, hoofd PR van het NatLab. Ruim honderd originele afdrukken portretteren een wereld bevolkt met eigenzinnige onderzoekers op zoek naar nieuwe technieken.

Van der Elsken had in de jaren vijftig en zestig een solide reputatie opgebouwd als straatfotograaf. In Eindhoven fotografeerde hij geen ongenaakbare wetenschap maar onderzoekers en technici van vlees en bloed in hun biotoop van proefopstellingen, vergaderkamers, werkplaatsen, computerprints en krijtborden. Razendsnel en zonder flits zette hij de mannen en vrouwen bij verrassing op de gevoelige plaat, of liet ze poseren.

Fotoselectie:
Vincent Mentzel