Een op Een. Frank Stella. Tuxedo Junction - Plug In #32

Een op Een. Frank Stella. Tuxedo Junction Plug In #32

15/12/2007 - 30/03/2008
Kunstenaar: Frank Stella

Plug In #32 is de eerste presentatie van een reeks Plug Ins waarin steeds één werk uit de museumcollectie centraal staat en een bijzondere één-op-éen relatie tussen kunstwerk en bezoeker mogelijk wordt gemaakt. In de zaal bevinden zich het kunstwerk, een stoel en een tafeltje met informatie.

Deze kan bestaan uit publicaties, archiefmateriaal of bijvoorbeeld audio-informatie, die facultatief kunnen worden geraadpleegd en gecombineerd.

Plug In#32 toont Tuxedo Junction van Frank Stella. Het dossier van dit kunstwerk, een aantal boeken en een cd-speler bieden handvaten om antwoorden te vinden op de vragen die het kunstwerk oproept. Via de koptelefoon is de ‘close-reading’ te horen van Shep Steiner. Deze Amerikaanse kunsthistoricus en criticus was in het najaar van 2007 in het museum en vergeleek toen in het bijzijn van toehoorders zijn  ‘live’ observatie van het schilderij met hetgeen hij vooraf al over het doek en de kunstenaar wist. Zijn commentaar geeft daarbij niet alleen inzicht in het werk maar belicht tegelijkertijd de mate van toegankelijkheid van kunst in het algemeen en het museum als intermediair in het bijzonder.

De bezoeker kan in een notitieboekje de eigen bevindingen toevoegen aan de beschikbare informatie.

Een op Een. Frank Stella. Tuxedo Junction is onderdeel van :