Een op Een. Pieter Laurens Mol. Lament Superior - Plug In #37

05/05/2008 - 17/08/2008
Conservator: Clare Butcher
Kunstenaar: Pieter Laurens Mol

In deze ruimte bevindt zich één kunstwerk en één stoel. De stoel is voor degene die de tijd wil nemen om naar het kunstwerk te kijken.

Misschien bent u op zoek naar antwoorden op de vragendie het kunstwerk oproept. Naast de stoel bevindt zich een kastje met informatie over het kunstwerk. Deze informatie bevindt zich gewoonlijk achter de schermen van de tentoonstellingsruimte, in de bibliotheek of het archief en is hier samengebracht met het kunstwerk. Op deze manier krijgt u de gelegenheid zelf te bepalen in welke informatie u zich wilt verdiepen en wat u wilt combineren of aan elkaar wilt toetsen. Op het schap ligt bovendien een notitieboekje waarin u de eigen bevindingen kunt toevoegen aan de beschikbare informatie. Het kunstwerk dat u in deze aflevering in de serie Een op Een ziet is een keuze van de Zuid-Afrikaanse gastconservator Clare Butcher . Tijdens haar onderzoek naar Nederlandse kunst in de collectie, in het kader van Be[com]ing Dutch, ontdekte zij dit werk van Pieter Laurens Mol. Via de koptelefoon hoort u het muziek stuk ‘Spiegel im Spiegel’ (1978) van de componist Arvo Pärt (Estland). Dit muziekstuk is voor de gastconservator een muzikale spiegel van het werk van Pieter Laurens Mol.

Een op Een. Pieter Laurens Mol. Lament Superior is onderdeel van :