tentoonstelling

Eindhovense Kunstenaars te gast in het Van Abbe en De Bank

Gasten @ Van Abbemuseum
26/12/2018 - 07/01/2019

Eindhovense kunstenaars collectief KEK-040! organiseert zijn jaarlijkse IBCAN Winter-tentoonstelling.

Op 26 december om 15.00 uur opent deze tentoonstelling met een bijzondere presentatie in het ‘Volksparlement’ in de studio van het Van Abbemuseum in Eindhoven. Wilt u graag aanwezig zijn tijdens de opening? Reserveer dan een plek via de link.

Dit onderdeel van de Wintertentoonstelling behelst de kick-off voor een herdenkingstentoonstelling van de ramp met de MH-17 in de zomer van 2019.

[KEK-040! is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Stichting 298.000 Kraanvogels. Een Stichting die 1000 origami-kraanvogels verzamelde, ter nagedachtenis aan ieder slachtoffer van deze ramp.] Met het werk in het ‘Volksparlement’ tonen de kunstenaars op hun eigen wijze hun betrokkenheid bij de ramp. Te zien van 26 december tot en met 30 december in De Bank en van 26 december tot 7 januari in het Van Abbemuseum.

Meer werk van de kunstenaars wordt getoond in ‘De Bank’, de voormalige ABN bank op de hoek Stadhuisplein en Wal in Eindhoven. Dit deel van de Wintertentoonstelling is te bekijken op 26, 27, 28  en 29 december van 11.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Vanaf 17 juli 2019 zal de expositie van alle 298.000 kraanvogels met als titel ‘Room of Hope’ te zien zijn in de Catharina Kerk in Eindhoven. De expositie, die eerder te zien was in Emmen en Hilversum, vertrekt in 2020 naar Hiroshima.

Deelnemende kunstenaars

Adria Ceelen, Agnes van Dijk, Annie Veldkamp, Edith van Oosterwijk, Gery Bouw, Karine Dijkstra, Katja van den Eijnden, Lennie van Zwam, Leonie Marechal, Lex Grote, Marcus van Roode, Marieke Vermeulen Kossen, Marijke van Ewijk, Marijke van Overbeek, Marijke van Seters, Marijke Strijbosch, Marina Provatidou, Monique Rutten, Peter Paulusse, Jan Peter van Opheusden, Rolf Maas en Shelly Lapre.