Feldenkraisles - Bewustwording door beweging

Foto: Marcel de Buck
Foto: Marcel de Buck
Foto: Marcel de Buck
workshop

Feldenkraisles Bewustwording door beweging

24/06/2022
09:45 - 11:00

Over Feldenkrais

Feldenkrais is een bewegingsleer die je helpt je eigen lichaam beter te gebruiken. Door een beweging op verschillende manieren uit te voeren, ontdek je wat voor jouw lichaam het beste werkt. De methode is ontwikkeld door natuurkundige Moshé Feldenkrais (1904 – 1984). Zijn filosofie is dat (fysiek) leren het beste gestimuleerd wordt als je je niet conformeert aan een voor opgestelde norm. Volgens hem ontstaat vrijheid pas wanneer je opties hebt waaruit je kunt kiezen. Als je dezelfde beweging op twee manieren kan doen, word je vrij te kiezen welke manier voor jou het beste is.

Yael Davids

Kunstenaar Yael Davids introduceerde Feldenkrais in het Van Abbemuseum. Ze is gecertificeerd docent en gebruikt de methode in haar kunstpraktijk. In haar werk verkent ze de overeenkomsten tussen de vrijheid die zowel de Feldenkraismethode als kunst bieden. Voor haar solotentoonstelling A Daily Practice die in 2020 in het museum te zien was, ontwikkelde ze een zevental speciale lessen waarin ze werken uit de collectie van het Van Abbemuseum koppelde aan Feldenkrais.

Lessen

Deze wekelijkse lessen worden gegeven door twee docenten die met Davids samenwerken tijdens haar vooronderzoek voor haar solotentoonstelling. De lessen zijn een uitnodiging voor iedereen die Feldenkrais onderdeel van hun dagelijks leven willen maken.

Deelname en reserveren

Deelname kost €7.50 per persoon per les, reserveren kan via bovenstaande knop. Deelnemers melden zich stipt om 09.15 uur bij de portiersloge aan de Stratumsedijk 2, waar ze worden opgehaald. Ben je te laat, dan kunnen we deelname helaas niet garanderen. Draag comfortabele kleding. In de zaal zijn tapijt en dekens aanwezig maar je mag ook je eigen matje meenemen.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage