Feldenkraisles met werken uit de collectie

Yael Davids, chart for 'Diverse ways of distributing weight – elevating and sinking', 2020 (detail).
workshop

Feldenkraisles met werken uit de collectie

19/09/2020
Diverse ways of distributing weight – elevating and sinking.
Reaching through the skeleton (San Francisco 75).
Met werken van Shusaku Arakawa, Robert Morris, Toos Nijssen & Ossip Zadkine

Deze lessen worden geleid door Yael Davids in het Engels.

Onderdeel van de tentoonstelling Yael Davids: A Daily Practice is De School, een programma van thematische Feldenkrais-lessen die door Davids zijn samengesteld in relatie tot werken uit de museumcollectie. De lessen vinden plaats in de centrale ruimte in de tentoonstelling. Tijdens de lessen wordt deze ruimte afgesloten voor andere bezoekers. Je kunt deelnemen aan deze les met of zonder Feldenkrais-ervaring.

Lichamelijk leren

Tijdens een Feldenkrais-les worden deelnemers door een serie van oefeningen geleid. De methode is ontwikkeld door Moshé Feldenkrais (1904-1984) vanuit het principe dat een verandering in bewegen leidt tot een verandering in de manier waarop we denken, waarnemen en voelen.

Reserveren

Reserveren kan via de reserveren-button. Per les kunnen maximaal 8 mensen deelnemen. Vanwege de beperkte beschikbaarheid is vooraf reserveren verplicht. Mocht de gekozen les onverhoopt vol zitten dan ontvang je hierover zo snel mogelijk bericht. Zit de les die je wilt volgen vol? Stuur dan een mail naar reserveringen[@]vanabbemuseum.nl met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan zetten wij je naam op de wachtlijst.

Praktisch

Deelname aan de les is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs; dit ticket kun je hier van tevoren kopen. Zorg dat je 10 minuten voor het begin van de les aanwezig bent. De lessen beginnen stipt op tijd en duren een uur. De Feldenkrais-les vindt plaats in de centrale ruimte van de tentoonstelling. Draag comfortabele, warme kleding. Matjes zijn aanwezig, maar neem een badhanddoek mee. Bij de hoofdingang zijn kluisjes waar je je telefoon en andere spullen kunt opbergen.

Toegankelijkheid

Tijdens een Feldenkrais-les nodigt de docent - d.m.v. gesproken woord - de deelnemers uit te bewegen. Het gaat om series van bewegingen veelal gebruik makend van de rompspieren, zoals rollen en zitten. De docent doet de bewegingen niet voor.

De Feldenkrais-lessen zijn goed toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. De lessen zijn niet goed toegankelijk voor dove of slechthorende deelnemers.

NB: de lessen worden gedocumenteerd door een fotograaf en kunnen worden opgenomen in een toekomstige publicatie.

Feldenkraisles met werken uit de collectie is onderdeel van :