lambarene duiker

Films, eten en performance Dick Verdult

onderdeel van En op zondag vieren we Vrijdag
17/12/2011

Op zaterdag 17 december bent u van harte welkom bij een filmmiddag en een performance van een van Eindhovens meest eigenzinnige kunstenaars: Dick...

Programma zaterdag 17 december

15.00 - 18.00 uur: Filmprogramma Zonder Stilte en Trash, met introductie door Dick Verdult (Auditorium)
18.00 – 19.00 uur: Borrel (museumcafé)
19.00 - 20.30 uur: Afrikaanse stamppot (museumcafé) - 20.30 - 21.30 uur: Performance Fanta Maria in haar Dependance van Goedheid (Dommeloever tegenover museum)

Het museumcafé is daarna nog tot 22.30 uur geopend.

Filmprogramma Zonder Stilte en Trash

Een selectie van films en video’s met onder meer de film Good Morning Mrs Kisses, een voorvertoning van de drie uur durende film Overdrijvers en de Volksvervorming, enkele afleveringen van de serie Children are Ceaucescu’s, Angels & Angels, fragmenten uit IBW’s G-Force videos One People, One Nation, Wansmaak en nog veel minder. Vooraf geeft Verdult een korte introductie .

Afrikaanse stamppot

De oerbrabantse Stampiet verzorgt, geïnspireerd door de mysterieuze Mhuttumnumbhu, een Afrikaans getinte stamppot. Vermoedelijk zitten er vooral aardappels in maar niets is zeker.
Mee-eten kost negeneuroenvijfenvijftigeurocent (9,55), excl. het gedrink. Reserveer hier.

Performance Fanta Maria in haar Dependance van Goedheid

Een sprookjesachtige, muzikale performance in de dagen voor kerst geïnspireerd op de verhouding tussen Robinson Crusoë en Vrijdag. Het werkstuk wordt op het  “Lambaréné eiland” uitgevoerd, een installatie die Verdult tegen de buitengevel van het Van Abbemuseum heeft gemaakt en die vanaf de Dommeloever te zien en te beleven is. In Lambaréné (Gabon, Afrika) bouwde Albert Schweitzer een lepraziekenhuis. Verdult is gefascineerd door Schweitzer als redder in Afrika. Deze vertegenwoordigt voor hem eenzelfde soort verhouding als die tussen Robinson en Vrijdag met misverstanden die ontstaan en in stand worden gehouden bij een ontmoeting met het onbekende.

En op zondag vieren we Vrijdag

Films en performance zijn onderdeel van En op zondag vieren we Vrijdag, de eerste solopresentatie van één van Eindhovens meest eigenzinnige kunstenaars: Dick Verdult. Maak kennis met het rijke en multidisciplinaire oeuvre van de man die als beeldmaker en muzikant binnen de experimentele cumbiamuziek inmiddels een cultstatus heeft in onder meer Zuid-Amerika, Rusland en Japan. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 februari 2012.

Performance "Fanta Maria in haar Dependance van Goedheid"

Films, eten en performance Dick Verdult is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door