Gam Bodenhausen - Book Launch

evenement

Gam Bodenhausen - Book Launch

01/10/2016
15:00

Op zaterdagmiddag 1 oktober om 15.00 uur wordt in het Van Abbemuseum het boek Grey Horizontals van beeldend kunstenaar Gam Bodenhausen (uitgegeven door Lecturis) gepresenteerd. Deze middag wordt Gam Bodenhausen geïnterviewd door curator Christiane Berndes. Vervolgens draagt Cornelie Samsom een stukje tekst uit het boek voor. Na de lancering vindt er in het museumcafé nog een borrel en signeersessie plaats. De toegang tot deze boeklancering is gratis.

Grey Horizontals

In 2014 is Gam Bodenhausen begonnen met een boek te maken over de serie potloodtekeningen Grey Horizontals. De inspiratiebron van dit werk is het vertrouwde en tegelijk vervreemdende landschap waarin zij is opgegroeid. Het boek is ontstaan door een intensieve samenwerking met ontwerper Manuela Porceddu en schrijfster Cornelie Samson. De serie Grey Horizontals van Gam Bodenhausen verweeft de zichtbare werkelijkheid met een wereld waarin mens en dier, steen en plant, structuur en chaos dwars door elkaar heen lopen. In zacht grijze potloodtekeningen ontstaat een universum dat even overwoekerd als overzichtelijk, even dromerig als nuchter is.

Het boek begint met een inleiding door Arno Kramer, curator Drawing Centre Diepenheim. In 2015 heeft Gam via het Mondriaan Fonds in Kunstvereniging Diepenheim als Artist-In-Residence twee maanden aan nieuwe tekeningen gewerkt. Het eerste deel van het boek “Liquid Debris” bestaat uit tekst en beeld. De hoofdtekst is geschreven door Cornelie Samsom. Daarna komt er nog de tekst “In het Grafijn” van Bianca Stigter, kunstredacteur NRC Handelsblad. De teksten worden gecombineerd met foto's van inspiratiebronnen en projecten. Hier wordt dieper ingegaan op haar werk en oeuvre. In het tweede deel van Grey Horizontals is bewust gekozen voor alleen de 47 potloodtekeningen uit de serie Grey Horizontals.

Deze boeklancering is een onderdeel van The Big Draw 2016. The Big Draw is een internationaal tekenfestival waar verschillende tekenactiviteiten worden georganiseerd door de hele stad Eindhoven. 

Voor meer informatie over kunstenares Gam Bodenhausen:
http://www.gambodenhausen.nl/

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage