Programma

Image courtesy DAE
tentoonstelling

GEO-DESIGN: JUNK

i.s.m. DAE, Design Academy Eindhoven
19/10/2019 - 17/11/2019
Wat is het potentieel van rommel?
Conservator(en): Martina Muzi, Joseph Grima

Ook dit jaar stelt het Van Abbemuseum weer ruimte beschikbaar aan DAE (Design Academy Eindhoven) in het kader van de Dutch Design Week. Dit bruisende evenement verandert van 19 oktober t/m 17 november 2019 heel Eindhoven in een designpodium.

Jong talent

Vorig jaar introduceerde DAE de eerste tentoonstelling in een reeks getiteld GEO-DESIGN. Eindexamenstudenten en afgestudeerden van DAE kunnen een onderzoeksvoorstel indienen waarin sociale, economische of geopolitieke kwesties aan de orde gesteld worden. In slechts drie maanden tijd werken de geselecteerde kandidaten hun plan uit, gieten het in de een of andere (audio)visuele vorm en presenteren die in het Van Abbemuseum.

Afval = potentieel

Dit jaar is het thema JUNK. Hoewel het woord rommel gemakkelijk geassocieerd wordt met iets zonder nut en zonder waarde, is het iets dat iedereen aangaat. De uitdaging voor jonge designers is afval te zien als potentieel: niet alleen als probleem waar oplossingen voor gezocht moeten worden, maar als iets dat op lokale of internationale schaal mogelijkheden biedt voor de toekomst.

 
Koop tickets
Impressie GEO-DESIGN tentoonstelling 2018. Fotos: Marcel de Buck

Partners

Homepage