GEO-DESIGN: JUNK - Baanbrekende design-research tentoonstelling

Courtesy The Anderen
tentoonstelling

GEO-DESIGN: JUNK Baanbrekende design-research tentoonstelling

19/10/2019 - 17/11/2019
Conservatoren: Martina Muzi, Joseph Grima
Alumni van Design Academy Eindhoven onderzoeken de wereldwijde systemen van afgedankte dingen

Van satellietkerkhoven tot onverkochte modeartikelen en de plasticsoep in de Noordelijke Grote Oceaan, GEO—DESIGN: Junk. All That Is Solid Melts into Trash verkent de wereldwijde systemen van afgedankte dingen.

Tot de verbeelding sprekend

De tentoonstelling in het Van Abbemuseum toont negen tot de verbeelding sprekende projecten van jonge ontwerpers afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven. Daarnaast waren er tijdens de Dutch Design Week negen presentaties te bezoeken op verschillende locaties in het centrum van Eindhoven. Benieuwd naar alle achttien projecten? Bekijk ze hier.

Consumptiecultuur

"Afval is het onontkoombare eindproduct van de consumptiecultuur en dat levert een complex systeem op. Omdat ook ontwerpers deel uitmaken van dat systeem, hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om dit te observeren en helder te krijgen hoe dit werkt," vertelt curator Martina Muzi.

Photos: Bram Saeys

Partners

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage