Christian Boltanski, Les Ombres, 1986, collectie Van Abbemuseum, schenking Stichting Promotors Van Abbemuseum
Route 2018 - GLOW Eindhoven
tentoonstelling

GLOW SPECIAL: ... in the dark

Van Abbemuseum x TAC tijdens GLOW 2018
10/11/2018 - 17/11/2018

... in the dark door het Van Abbemuseum en Temporary Art Centre (TAC) tijdens GLOW 2018 toont een brede keuze aan werken van Eindhovense, Nederlandse en internationale kunstenaars. Deze eenmalige tentoonstelling in november staat in het teken van schaduw in vele vormen en kleuren. Want schaduwen zijn niet alleen maar zwart. De tentoonstelling vindt plaats in TAC, tegenover het Philips Stadion in Eindhoven.

Er zijn werken te zien van Christian Boltanski, Kimon Kodossis & Louisa Zahareas, Tony Oursler, Ivo Schoofs, Sergey Rozhin, Vincent Thornhill & Filip Setmanuk, Thomas Vailly & Laura Lynn Jansen, Giuditta Vendrame, Albert Van Der Weide en anderen.

THEMA

Het GLOW thema voor 2018 is Shadows & Light: "Every picture has its shadows. And it has some source of light. Blindness, blindness and sight". (Joni Mitchell)

Geen licht zonder schaduw, geen afbeelding zonder inhoud. Met dit thema gaat GLOW 2018 op zoek naar de dualiteit. In de praktijk gaat het niet alleen om de ultieme tegenstelling van zwart en wit, maar ook om veel en weinig, binnen en buiten, sober en uitbundig... licht en schaduw. In de tegenstelling wordt het verhaal geboren, zonder contrast geen beleving. Zonder ‘Shadows’ en ‘Light’ bevinden we ons in een grijs landschap waarin het leven verdampt.

COMBI-tickets

COMBI-tickets voor een magische lichtshow van ruim een half uur in het Philips Stadion en de GLOW special '... in the dark' in het TAC zijn verkrijgbaar via gloweindhoven.nl

OPENINGSTIJDEN

De special is te bezichtigen van 10 november tot en met 17 november 2018, iedere dag van 18.00 tot 23.00 uur.

LOCATIE

TAC, Vonderweg 1, tegenover het Philips Stadion.

Bezoekers in het Van Abbemuseum
Foto: Boudewijn Bollmann